IMAJU LI MLADENCI RAZLOGA ZA STRAH Hoće li biti otkazivanja svadbe u poslednji čas?
Alo/

 

Nadležni su najavili da su počele pripreme za uvođenje kovid sertifikata u objektima u kojima boravak nije neophodan – poput kafića, restorana i sala za proslave. Organizatori proslava kažu da nisu dobili nikakvo zvanično obaveštenje o izmenjenom radu ugostiteljskih objekata i izmenama u održavanju proslava.

Boško Bubanja iz Udruženja ivent industrije Srbije ističe da nisu dobili nikakvo zvanično obaveštenje o izmenjenom radu ugostiteljskih objekata i održavanju proslava, osim da će početi rigoroznija kontrola poštovanja aktuelnih mera u objektima.

Boško Bubanja iz Udruženja ivent industrije Srbije ističe da nisu dobili nikakvo zvanično obaveštenje o izmenjenom radu ugostiteljskih objekata i održavanju proslava, osim da će početi rigoroznija kontrola poštovanja aktuelnih mera u objektima.

"Bilo je kontrola prošle nedelje. Svadbe nisu prekidane, to je malo grubo rečeno u javnosti i to je unelo malo panike među mladence, i ja bih ovom prilikom hteo da im kažem da ipak kontaktiraju sa svojim organizatorima događaja i verujem da će sve biti u redu, jer mere se poštuju u našim objektima, maksimalno koliko je moguće i verujem da neće biti razloga da se događaj prekine", rekao je Bubanja.

Naglasio je da kontrolu mera sprovodi Tržišna inspekcija i da su prvi put to radili prošle nedelje i upozoravali privredne subjekte da moraju da poštuju maksimalan broj od 500 gostiju.

Bubanja je rekao da se mere u najvećem broju objekta u potpunosti poštuju, da je najveći broj radnika vakcinisan, a oni koji nisu rade brze testove. Gosti se upozoravaju da nema tradicionalnog čestitanja.

"Nemamo podatak da je bilo zaražavanja na svadbama. Vi znate da je 16 meseci bila zabrana organizovanja proslava. U tom periodu bilo je zaraženo preko 750.000 ljudi. Nama kada je dozvoljeno pre par meseci da radimo, mi smo radili oko 45 dana, u tom periodu je bilo milion gostiju na svadbama, a broj zaraženih nije rastao", poručio je Bubanja i dodao da je broj zaraženih počeo da raste krajem jula i početkom avgusta.

Naglasio je da je toliko mera bilo propisano da se više ne zna koje su mere na snazi i da ih najviše brine to što je propisano da jedan gost bude na četiri kvadratna metra, kao i da je činjenica da ljudi na svadbama ne nose maske.

"Po našim podacima, 97 posto gostiju na svadbama je na neki način imunizovano – vakcinom, preležalo ili ima neki test. To je 97 posto ljudi. To je ono što smo mi imali još pre dva meseca kad smo krenuli da radimo. Čim smo krenuli da radimo, izvukli smo taj podatak i ja mislim da su svadbe mnogo bezbednija mesta od nekih drugih objekata i nije mi jasno zbog čega kontrola prvo kreće prema nama, kada je 16 meseci zaraze išla gore-dole kad mi nismo radili", kazao je Bubanja.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading