VOJNI AVIONI NADLEĆU BEOGRAD Počela generalna proba svečane promocije najmlađih oficira Vojske Srbije (FOTO)
Tanjug

Ispred Doma Narodne skupštine Srbije u 17 časova počela je proba svečne promocije najmlađih oficira Vojske Srbije koja će biti održana sutra od 10 časova.

Sutra će u čin potroručnika svečano biti promovisan 121 kadet i kadetkinja 141. i 142. klase Vojne akademije, od čega njih sedmoro iz Bosne i Hercegovine i 18 kadeta i kadetkinja Vojnomedicinske akademije.

VOJNI AVIONI NADLEĆU BEOGRAD Počela generalna proba svečane promocije najmlađih oficira Vojske Srbije (FOTO)

Tanjug

 

Najboljima će predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić uručiti na poklon pištolje sa posvetom.

To su potporučnici Kopnene vojske Milan Ašćerić, RV i PVO Petar Ilić, u rangu službi Stefan Živković i Medicinskig fakulteta VMA Tijana Stanojković.

Tokom probe ešaloni budućih potporučnika izveli su svečani defile, a na nebu su se pojavili parovi aviona Mig 29. Orao, Supergaleb i Lasta, kao i parovi helikoptera Erbas i Gazela.

Sutrašnjoj svečanosti prisuatvovaće i ministar odbrane BiH Sifet Podžić koji je u zvaničnoj poseti Srbiji na poziv ministra Stefanovića.

Zbog probe, saobraćaj u delu Bulevara Kralja Aleksandra i ulicama oko Skupštine Srbije biće obustavljen do 20 časova večeras.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading