DA LI ĆE ĐACI IĆI NA EKSKURZIJE Ministarstvo uputilo dopis osnovnim i srednjim školama
EPA/VALDRIN XHEMAJ

Ministarstvo prosvete uputilo je dopis osnovnim i srednjim školama o održavanju ekskurzija i nastava u prirodi, u kome se navodi da se te aktivnosti mogu održati samo u slučaju da su škola koja organizuje putovanje i sredina u kojoj se putuje u zelenoj zoni, rečeno je danas Tanjugu u tom Ministarstvu.

Potrebno je da se direktori škola obrate nadležnim zavodima za javno zdravlje neposredno pred put, a najranije sedam dana i provere da škola i lokacija nastave u prirodi, izleta ili ekskurzije nisu u crvenoj zoni.

Škole još vagaju

Direktor Zemunske gimnazije Miloš Bjelanović kaže za Tanjug da ta škola ne planira izvođenje ekskurzija ili izleta, jer se zgrada rekonstruiše.

S druge strane, direktorka Matematičke gimnazije Mirjana Katić kaže da još nije doneta odluka da li će učenici i nastavnici te škole ići na ekskurziju i ističe da najveće interesovanje vlada među maturantima.

- O svemu obaveštavamo Ministarstvo, nismo još odlučili, ali maturanti su vrlo zainteresovani - rekla je Katić za Tanjug.

U Osnovnoj školi "Stevan Sinđelić" navode da trenutna epidemiološka situacija ne dozvoljava izvođenje rekreativnih nastava i izleta.

- Nećemo izvoditi decu, smatramo da je nestabilna situacija. Nismo ni prošle godine, mislim da je to roditeljima jasno - naglasila je za Tanjug direktorka škole Biljana Nešković.

U školi "Svetozar Marković" razmišlja se o izvođenju rekreativne nastave u Goč i Kraljevo, koja bi, ukoliko se roditelji saglase, trebalo da se održi sredinom septembra.

Zaraženo 20 đaka s Novog Beograda

Kako kaže direktorka škole Ivana Orolicki, to je nerealizovan put još iz 2019. godine, dok se na proleće, kaže, planira još jedan, ukoliko bude bilo interesovanja i dozvoli epidemiološka situacija.


- Raspisaćemo javnu nabavku i pratićemo situaciju - poručila je Orolicki za Tanjug.

Dopis u škole stigao je juče, nakon što se na nedavno održanoj rekreativnoj nastavi na Divčibarama kovidom zarazilo oko 20 đaka i dvoje učitelja iz Osnovne škole "Milan Rakić" na Novom Beogradu.

U Ministarstvu kažu da se situacija prati na dnevnom nivou i da će se u slučaju pogoršanja situacije, doneti odgovarajuća odluka.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading