BRAVO Svetske sportske igre učenika osnovnih škola u Beogradu,  Školarijada kao prava olimpijada
Alo

Premijera ovog velikog međunarodnog takmičenja koja se organizuje uz podršku Vlade Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Međunarodne federacije za školski sport (ISF), a u organizaciji Saveza za školski sport Srbije, biće u Beogradu. U naš glavni grad stiže oko 2.500 mladih sportista iz čak 43 države.

NOVO POGLAVLJE

- Ovo takmičenje će biti posebno jer će konačno mlađi učenici imati priliku da se takmiče na međunarodnom nivou, ali i da se upoznaju i druže sa svojim vršnjacima iz celog sveta. Savez za školski sport Srbije u nekoliko prethodnih godina već je bio organizator Svetskih školskih prvenstava u odbojci, basketu 3x3 i fudbalu, tako da ima znanje i iskustvo za organizaciju ovako velikih događaja. Prethodna 2020. godina će se pamtiti kao jedna od najgorih godina u istoriji zbog koronavirusa usled kojeg su mnoga sportska takmičenja otkazana ili odložena. U ovoj godini u kojoj su se konačno i dogodile Olimpijske igre, spremni smo da organizujemo ovaj događaj i uveravam vas da ćemo preduzeti sve potrebne mere kako bi sve proteklo u zdravlju, druženju i takmičenju - rekao je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije i legenda odbojkaškog sporta.

Naš glavni cilj je da se svaki učesnik oseća bezbedno i da se zadovoljan vrati kući sa najlepšim iskustvom i uspomenama, ističe Tanasković.

- To je glavna misija školskog sporta. Želeo bih da se zahvalim ISF što nam je pružio podršku i priliku da organizujemo ove jedinstvene igre i napišemo novo poglavlje u istoriji školskog sporta - napomenuo je on.

MNOGO DRUŽENJA

Cilj na ovoj manifestaciji nije isključivo takmičenje samo po sebi. Osnovcima iz celog sveta dan će biti ispunjen druženjem, zabavnim i edukativnim sportskim programima. Deo ovog događaja je i veliki forum o školskom sportu koji će biti održan 15. septembra, a za isti dan planirano je i veče nacija, kao i zvanično otvaranje Školarijade.

- Od ključnog značaja za ISF je da se obrati mlađim učenicima jer je izuzetno važno pomoći im da od malih nogu uspostave zdrav način života, steknu i razviju liderske sposobnosti, otkriju takmičenje, a takođe i bolje razumeju svet - istakao je predsednik Međunarodne federacije za školski sport Francuz Loran Petrinka.

Sportovi na Školarijadi

atletika, badmington, košarka, basket 3x3, šah, fudbal, džudo, karate, orijentiring, plivanje, stoni tenis, tekvondo, rvanje i odbojka

Bez publike zbog korone

Svi takmičari biće smešteni u Beogradu u kojem će se i održati takmičenja u većini sportova. Izuzeci su orijentiring (Kosmaj), atletika (Sremska Mitrovica) i karate (Pančevo). Zbog pandemije korone neće biti publike na ovim događajima.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading