OVO JE SOFIJA GODINU DANA NAKON TERAPIJE Snimak devojčice koja je ujedinila Srbiju je nešto najslađe što ćete danas videti! (VIDEO)
Foto: Printscreen/instagram

Mala Sofija Markuljević, koja sada ima dve godine, prošle godine ujedinila je građane Srbije. Prošlo je godinu dana od kada je primila gensku terapiju u borbi protiv spinalne mišićne atrofije, a njen napredak sada je očigledan.

"Pre tačno godinu dana uz Božju pomoć i zahvaljujući svima vama, Sofija je primila gensku terapiju. Hvala vam svima što ste našoj Sofiji dali novu šansu za život i što ste joj omogućili da se bori. Pred nama je dug put, ali uz Božju pomoć nastavljamo da se trudimo i idemo malim koracima napred", napisali su Sofijini roditelji na Fejsbuk stranici "Za Sofijin prvi korak".

Oni su istakli da u poslednje vreme sve više ljudi postavlja pitanje kako odjednom ima toliko dece koja boluju od SMA.

"Zapravo, surova realnost je da je broj obolelih uvek bio isti, ali, nažalost, ta deca nisu imala nikakvu šansu bez terapije. Sa pojavom terapija, deca su dobila novu šansu - šansu za život! Još jednom bismo želeli da apelujemo na nadležne da se što pre uvede neonatalni skrining, kako bi se već na rođenju postavila dijagnoza. Rana dijagnostika i primena terapije pre pojave simptoma je jedina šansa da ova deca odrastaju potpuno normalno i idu u korak sa svojim vršnjacima", dodali su.

Oni su, da obeleže ovu bitnu godišnjicu, objavili kompilaciju videa. Na snimku se vidi kako sofija stoji, vozi biciklić, brčka se u bazenu, ali i jede sama, a sve uz poruku "mi zajedno možemo sve, nema povlačenja, nema predaje".

Sofijini roditelji takođe su pozvali sve da podrže i tromesečnu Vanju Malović, koja takođe boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1 i uputili građane da pošalju SMS sa brojem 1077 na 3030.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Mila

03.09.2021 11:59

Ziva i zdrava i vesela bila. Neka te Bog i dalje cuva.🙏