SKANDALOZAN POČETAK ŠKOLSKE GODINE U NOVOM PAZARU Učiteljica Adela pustila himnu Bošnjaka umesto Bože pravde, oglasio se direktor škole
Foto: Printscreen

Učiteljica u Osnovnoj školi "Rifat Burdžević Tršo" u Novom Pazaru Adela Karaahmetović Melajac, koja je đacima prvacima na početku školske godine umesto zvanične državne himne "Bože pravde" navodno pustila takozvanu himnu Bošnjaka, dobila je rok od osam dana da se pismeno izjasni o svom postupku.

Direktor OŠ "Rifat Burdžević Tršo" Nusret Zuković rekao je da je nakog incidenta razgovarao sa učiteljicom i da je takozvana himna Bošnjaka "Ja sin sam tvoj" intonirana na drugom času, a da je Karaahmetović Melajac na prvom času ispoštovala odluku Ministarstva prosvete i intonirala himnu "Bože pravde".

- Tokom razgovora sa učiteljicom koja vodi nastavu na bosanskom jeziku dobili smo objašnjenje da je postupila po obaveštenju Ministartva prosvete, a da je pesmu Bošnjaka intonirala tokom drugog časa prema programu koji je pripremila za prijem prvaka - rekao je Zuković za A1 TV i dodao da veruje svojoj koleginici i da su mediji izvukli celu priču iz konteksta.

Na društvenim mrežama, podsetimo, juče se pojavio snimak iz novopazarske škole na kome se vidi kako đaci sa rukom na srcu pevaju takozvanu himnu Bošnjaka "Ja sin sam tvoj".

Pri tome je učionica bila ukrašena belim i zelenim balonima sa natpisom "Bosanski jer sam Bošnjak". Karaahmetović Melajac se snimkom pohvalila i na svom profilu na društvenim mrežama.

Hitno je reagovao i ministar prosvete Branko Ružić koji je rekao da slučaj u Osnovnoj školi "Rifat Burdžović Tršo" u Novom Pazaru predstavlja skandal i nepoštovanje države i svih njenih simbola i svega onoga što ta država pruža svim njenim građanima i građankama.

- Takav čin u Novom Pazaru predstavlja devastiranje i urušavanje himne i državnih simbola Republike Srbije. Zbog toga će prosvetna inspekcija postupati promptno i u skladu sa zakonom utvrdi odgovornost i učiteljice i direktora - naglasio je Ružić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Samosvesna građanka

03.09.2021 09:25

Neprijatelji Srbije i Srba se brzo i lako prepoznaju.