Mnoga deca još nisu dobila knjige koje su roditelji nabavljali preko škola: Nastava počela, a udžbenika nema
Foto: Alo/ilustracija

Zbog toga su ovih dana velike gužve ne samo pred knjižarama za kupovinu novih udžbenika već i kod uličnih prodavaca gde se formiraju i liste čekanja jer mnogih knjiga trenutno nema.

Međutim, ništa bolje nisu prošli ni oni koji su se odlučili za kupovinu na rate preko škola.

Iako na sajtovima osnovnih škola koje su obezbedile ovu mogućnost stoji da je preuzimanje udžbenika koje su roditelji već platili moguće od 30. avgusta, u praksi to nije tako.

U Osnovnoj školi „Filip Kljajić Fića“ na Čukarici, kako je listu Alo! rekao zabrinuti roditelj jednog starijeg osnovca, knjige će deca dobiti tek sledeće sedmice.

- Dete mi se baš zabrinulo, ali verujte, i ja jer sam svoje obaveze izmirio na vreme i smatram da nije u redu da se kasni sa dostavom knjiga - kazao je Aleksandar i dodao da će ozbiljno razmisliti da li će naredne godine nabavljati udžbenike preko škole.

U novobeogradskoj osnovnoj školi „Dragan Lukić“ listu Alo! rekli su da su oni sve udžbenike koje su roditelji nabavljali preko škole još krajem avgusta podelili učenicima.

U školi „Radojka Lakić“ na Savskom vencu našem listu je rečeno da oni nisu imali organizovanu nabavku knjiga na rate preko škole, ali da su besplatni udžbenici za decu koja imaju prava na njih stigli i da se raspodeljuju.

Mnoga deca još nisu dobila knjige koje su roditelji nabavljali preko škola: Nastava počela, a udžbenika nema

Foto: Alo/ilustracija

 

 

Navala stvara privid nestašice

U knjižarama kažu da udžbenika ima dovoljno i da roditelji ne treba da brinu, ali da trenutno zbog velike tražnje nekih izdanja nema jer se brzo rasprodaju.

- To nije ništa novo, svakog septembra je ista situacija. Ove godine se samo više roditelja odlučilo da sačeka početak nastave pa da nabavlja udžbenike zbog situacije koja je do samog početka škole bila neizvesna, pa se zato stiče utisak da udžbenika nema - rekla je za Alo! prodavačica u jednoj knjižari na Banovom brdu, a istog mišljenja je i ulični prodavac polovnih udžbenika na Vidikovcu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading