Stoti rođendan Manasije Milenković iz Gornje Sabante
Alo

Goste je, vitalna Manasija, dočekala na kapiji. Za čitav jedan vek, u koji je stalo mnogo lepih ali teških dana, od grada Kragujevca dobila je cveće, tortu i zlatnik sa likom Svetog Đorđa, koji je uručio gradonačelnik Nikola Dašić.

Sto leta nije malo. Retki među nama imaju tu sreću i privilegiju da na rođendanskoj torti ugase 100 svećica, rekao je gradonačelnik Nikola Dašić, čestitajući rođendan. Uz želju da u krugu svoje porodice i prijatelja proživi još mnogo lepih trenutaka i da svaki novi dan donese radost u njen život, Dašić je poručio Manasiji da ne gleda u kalendar.

Manasija je rođena 1. septembra 1921. godine u selu Velike Pčelice. Udajom za supruga Radomira došla je u Gornju Sabantu. Nije bilo lako rađati i čuvati decu, raditi u polju i oko stoke. Pamti samo lepe trenutke.

Njeno najveće bogatstvo su dve ćerke i sin, troje unučadi i jedno praunuče.

Zdravlje je uz redovnu terapiju dobro služi, izdao je samo sluh, kaže Manasija, koja u svojoj kući u Gornjoj Sabanti živi sama.

Posle smrti supruga, na naš poziv kratko je bila u Kragujevcu, kažu Manasijina deca, ali je vrlo brzo odlučila da se vrati u Gonju Sabantu. Navikla je na svoje dvorište. Iako je imala svaku pažnju, smetalo joj je, kaže, da u našim stanovima sedi po ceo dan i ne radi ništa. Jednostavno, ne drži je mesto. Na pitanje u čemu je tajna, deca kažu da Manasija deset godina ne pije kafu, već samo čaj od šipurka ili drenjina.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading