BRNABIĆ RAZOTKRILA "DANAS"  Lažna, fabrikovana vest koja nema veze sa istinom!
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Premijerka Ana Brnabić demantovala je večeras navode iz teksta pod naslovom "Penzioneri i radnici gube trku sa potrošačkom korpom", objavljenog na naslovnoj strani dnevnog lista "Danas", ističući da je reč o "potpuno lažnoj, fabrikovanoj vesti koja nikakve veze nema sa istinom".

Ona je gostujuću na Pinku rekla da je "Danas" nekada bio profesionalan i objektivan dnevni list za primer, a da je sada to "samo politički pamflet u vlasništvu Ðilasa i ljudi iz tog dela opozicije".


"Frapirala sam se kada sam videla tu naslovnu stranu, da tvrde da je 2010. godine prosečna plata za oko 200 dinara bila niža od prosečne protrošačke korpe, a da je to danas oko 8.000 dinara, to je tako brutalna laž", rekla je Brnabić.

Navela je da "Danas" tvrdi da je prosečna plata 2010. godine bila 39.580 dinara, a prosečna potrošačka korpa 39.779 dinara, te dodala da je da sada prosečna plata 66.092 dinara, a prosečna potrošačka korpa 74.057 dinara.

Pozivajući se na podatke Republičkog zavoda za statistiku, Brnabić je Istakla da je potpuno netačno da je prosečna potrošačka korpa 2010. godine bila 39.779 dinara, već kaže da je bila 52.701 dinar.

"Razlika nije 200, već više od 13.000 dinara. I to je njima udarna vest na naslovnoj strani, čitava jedna strana potpuno lažne fabrikovane vesti koja nikakve veze nema sa istinom, već je potpuno suprotna istini", podvukla je Brnabić.


Istina je, naglašava, da je razlika između prosečne zarade i prosečne potrošačke korpe drastično smanjena.

"Da ne pominjem minimalnu zaradu i minimalnu potrošačku korpu gde imamo kontinuiran rast od 2015. godine", dodala je Brnabić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading