MALO KO ZNA DA JE MILOŠEVIĆ GOSTOVAO NA CNN  Ovako je izgledao njegov intervju sa čuvenim američkim voditeljem (FOTO)
Foto: EPA

Čuveni američki televizijski voditelj Leri King preminuo je početkom godine, a u memoarima koje je upravo objavio Kris Spirou, američki političar i nekadašnji savetnik delegacije SRJ u Dejtonu, otkriveno je kako je dogovoreno i realizovano gostovanje bivšeg jugoslovenskog predsednik Slobodana Miloševića krajem decembra 1994. u čuvenoj Kingovoj emisiji.

Koliko je to bilo teško najbolje se vidi iz rečenice koju je uputio tadašnjem socijalisti i ambasadoru Milanu Milutunoviću - Milane, bilo je jebeno lakše dovesti predsednika Kartera u Beograd, nego navesti predsednika Miloševića da gostuje kod Lerija Kinga - rekao je.

MALO KO ZNA DA JE MILOŠEVIĆ GOSTOVAO NA CNN  Ovako je izgledao njegov intervju sa čuvenim američkim voditeljem (FOTO)

Youtube/Printscreen

 

S obzirom na vremensku razliku, uključenje Miloševića iz Beograda u pomenutu emisiju bilo je iza ponoći, a kako se sve odvijalo Spirou piše u memoarima "Put u Dejton u potrazi za mirom".

- U 02.15 bio sam u kabinetu predsednika Miloševića. Pet minuta kasnije, predsednik Milošević je stigao. "Zdravo Kris, druže moj. Za ovo sve si ti kriv, znaš. Što me dižu u ovaj nekršteni sat da bih gostovao u blesavom šou Lerija Kinga", rekao je predsednik Milošević sa poluosmehom gluve noći. "Samo se vi i dalje smešite, gospodine predsedniče. Za pola sata svet će vas gledati dok pričate svoju stranu priče. A vi imate dobru priču da ispričare - rekao sam predsedniku Miloševiću, sa osmehom iza kojeg se krilo da-samo-znate-kroz-šta-sam-ja-sve-prošao-da-bih-vas-ovde-video - napisao je Spirou u memoarima i dodao:

- Predsednik Milošević je u svoj kabinet pozvao mene, hadži Dragana Antića, izdavača najtiražnijih novina u Srbiji i generalnog direktora "Politike", Milorada Vučelića, jednog od lidera najveće stranke u Skupštini Srbije, koji je ujedno i generalni direktor srpske televizije, i ambasadora Milutinovića.

Razgovarali smo o emisiji "Leri King lajv" tokom 20 minuta. Odradio sam "trening" sa predsednikom Miloševićem o standardnom ponašanju prilikom pojavljivanja na američkoj televiziji.

Naglasio sam mu da bude smiren

Naglasio sam mu da bude smiren, kao što uvek i jeste, da bude direktan, kao što uvek i jeste, i da gleda direktno u kameru.

Zaključak Spiroua jeste da je Milošević bio odličan u emisiji, a Leri King fer. Milošević se nije kajao što je gostovao.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading