Bambi i plazma poručuju: Jednakost dolazi iz kuće
Foto: privatna arhiva

 

Plazma keks, kao sinonim za porodicu, koristi svoju popularnost ne samo da skrene pažnju javnosti na neravnopravan položaj žena, već i da pozove parove i roditelje širom Srbije na ravnomerniju raspodelu kućnih poslova i obaveza oko dece.

Prema statistici, one u gradskim sredinama obavljaju 3 puta više kućnih poslova, dok u ruralnim sredinama obavljaju i do 5 puta više kućnih poslova od muškaraca ili očeva.

Veća opterećenost žena je „tradicionalni“ model koji prenosimo sa generacije na generaciju, a lekciju da postoje poslovi koji su samo „ženski“ smatramo ispravnom i prirodnom. Iako postoje pomaci i znaci da mlađe generacije očeva u Srbiji pokazuju veću spremnost da pomognu oko svakodnevnih obaveza, trend je spor i Plazma veruje da baš na ovaj dan treba dodatno ohrabriti muškarce na još veću solidarnost.

Pomozimo više onima sa kojim delimo dom. Pomozimo im da očuvaju snagu i mentalno zdravlje. I ne samo danas ili sutra, već uvek i koliko god možemo kako bismo kao društvo krenuli ka ravnomernijoj podeli poslova u kući.

Jer tako čuvamo porodicu i pružamo bolji primer našoj deci.

Kao i sve ostalo, tako i #jednakostdolaziizkuce

Komentari (0)

Loading