RHMZ OBJAVIO NA SVOM SAJTU  U naredna dva sata stiže nevreme!
Alo!/Nenad Vujanović

 

U naredna dva sata na području Srbije oblačno, u Vojvodini, zapadnoj, jugozapadnoj i centralnoj Srbiji mestimično kiša, a na području Pomoravlja, istočne Srbije i ponegde na jugu zemlje lokalna pojava pljuskova i grmljavine - navedeno je u aktuelnoj najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda koja je postavljena u 8.36 sati a koja važi do 10.36.

Dodaje se da će i u Beogradu biti oblačno sa kišom

Iz RHMZ dodaju i da će na teritoriji Beograda ponegde biti kiše ili kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

Manje padavina se očekuje na severu Srbije. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 18, najviša od 19 na severozapadu, do 28 stepeni na jugu zemlje, saopštio je RHMZ.

U Beogradu će temperatura biti oko 16, a najviša oko 21 stepen.

Prema hidrološkom upozorenju RHMZ koje važi do danas u 10.22 sati, na Bezavi, Moravici, LJigu, Jadru, Lugomiru, Jablanici i Rzavu su nepovoljni hidrološki uslovi sa gledišta kvaliteta vode zbog zadržavanja visokih temperatura vode i smanjenja proticaja vode, kao i nepovoljni uslovi vodosnabdevanja.

- Na Savi kod Sremske Mitrovice i Šapca, vodostaji će se narednih dana kretati oko i nešto ispod niskog plovidbenog nivoa - upozorava RHMZ.

Vozače će i danas pratiti povremena kiša i mestimično mokri kolovozi

Vozačima koji planiraju putovanje ovih dana biće potrebno više opreznosti zbog mokrih kolovoza, smanjene vidljivosti i niske oblačnosti preko prevoja, a maglu i sumaglicu treba očekivati u kotlinama i pored rečnih tokova.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading