ĐORĐE ĐURIĆ NAJAVIO METEOROLOŠKI OBRT Hladni front, pa tropske vrućine: Evo kakvo vreme nas očekuje!
Foto: Shutterstock/ Nebojsa Markovic

- Hladni front doneo osveženje i pad temperature za 10 do 15 stepeni. Narednih dana vreme u skladu sa kalendarom i veoma prijatno, uz sveža jutra, a od nedelje ponovo preko 35°C.

Prethodnih dana temperature u Srbiji dostizale su i 39°C. Jučerašnji hladni front doneo je pad temperature za 10 do 15 stepeni.

Danas uživmo u veoma prijatnom vremenu, uz pojačan severozapadni vetar. Maksimalna temperatura biće danas od 23 do 29°C, u Beogradu do 25°C.

Veoma prijatno vreme očekuje se i tokom četvrtka i petka. Jutra će biti relativna sveža, uz minimalnu temperaturu od 10 do 16°C. Maksimalna dnevna u četvrtak od 24 do 28°C, u Beogradu do 26°C, a u petak od 26 do 30°C, u Beogradu do 28°C. Posle dužeg vremena sveže jutro očekuje se i u Beogradu, pa se u četvrtak ujutro očekuje 14°C. Inače, temperature koje su četvrtak i petak očekuju u Srbiji, ujedno su i prosečne maksimalne temperature za ovo doba godine.

Narednih dana prijatne temperature biće i posledica severnog strujanja. Već tokom vikenda se očekuje promena sinoptičke situacije, pa se u subotu u većem delu Srbije očekuje maksimalna temperatura oko 30°C.

U nedelju još toplije, uz makasinmalne temperature od 32 do 36°C. Početkom sledeće sedmice još toplije, a zbog jugozapadnog visinskog strujanja, maksimalna temperatura biće u mnogim predelima i u Beogradu preko 35°C, ponegde i do 39°C.

Prema trenutnim proračunima, pad temperature i osveženje se očekuje oko 26-27. avgusta.

Kada su padavine u pitanju, nastavlja se veoma sušni period, a padavina nema na vidiku ni narednih 7 dana, osim danas posle podne i to tek ponegde, uz veoma male količine. Jučerašnji hladni front takođe je samo tek ponegde doneo ređu pojavu pljuskova sa grmljavinom, uključujići i Beograd. Poslednje obilne padavine u Srbiji i u Beogradu su zabeležene sredinom jula i zahvaljujući tim padavinama ublažena je suša ovog leta, iako se već mesec dana beleži ozbiljan deficit padavina.

Komentari (0)

Loading