LICEMERJE I HITLERSKA MRŽNJA Goldman pljunuo na Jasenovac i sve žrtve Holokasuta: Bilo je između 2.500 i 4.500 ubijenih!
EPA/ANTONIO BAT

 

U tekstu "Ovo sramotno ismevanje Holokausta mora odmah da prestane" australijski pisac Dejvid Goldman navodi da je spisak žrtava Jasenovca doktriniran, da je bilo između 2.500 i 4.500 žrtava, a da Srbija nema nikakve forenzičke dokaze da ih je bilo više.

On dalje tvrdi da su jugoslovenske vlasti 1980. preimenovale Jasenovac u „Aušvic na Balkanu“ u ciničnom pokušaju da iznude novac od Zapadne Nemačke, pri čemu je broj stradalih u logoru povećan na 59.000, 99.000, 250.000 i na kraju na 800.000, poput „jezive igre genocidnog binga“.

Ministarstvo navodi da se ovaj tekst izdvaja po besprizornosti u moru tekstova nastalih na „talasu istorijskog revizionizma i apologetike fašističke ideologije zla“. Kako se navodi, autor teksta vređa seni nevino stradalih žrtava jasenovačkog logora. Ministarstvo ističe da su Srbija i srpski narod oduvek stajali na braniku istine, čuvajući uspomenu na nevino stradale žrtve Holokausta i protiveći se svakom pokušaju da se razmere najvećeg zločina u istoriji sveta na bilo koji način relativizuju, kao i da sećanjem na šest miliona Jevreja pobijenih u nacističkom piru branimo dostojanstvo svake srpske žrtve koja je stradala od istog zla, a na području NDH i od iste ruke.

Povodom Goldmanovog teksta oglasio se i direktor Muzeja žrtava genocida Dejan Ristić, koji je naglasio da autor nizom netačnih iskaza i poluinformacija obesmišljava čitavih 76 godina kontinuiranih istraživanja. Ristić ističe da Muzej žrtava genocida koristi ovu priliku da naglasi da se u njegovim bazama nalaze podaci o bezmalo 90.000 identifi - kovanih žrtava sistema koncentracionog logora smrti u Jasenovcu, što u ovom trenutku predstavlja samo najmanji mogući, ali ne i konačni broj likvidiranih na tom stratištu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading