ZA PRVAKE BESPLATNI UDŽBENICI Potpisan ugovor u Novom Sadu
Alo

Predstavnici 12 izdavačkih kuća i 35 novosadskih osnovnih škola, potpisali su Ugovor o nabavci besplatnih udžbenika za učenike prvih razreda osnovnih škola, za čiju nabavku je Grad Novi Sad obezbedio 27.160.000 dinara, objavljeno je na sajtu Novog Sada.

Potpisivanju je prisustvovala i članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić koja je istakla da su obezbeđeni besplatni udžbenici za više od 4.000 prvaka.


"Ove godine je u škole sa teritorije Novog Sada upisano 4039 prvaka i njihovi roditelji neće morati da izdvajaju sredstva za kupovinu udžbenika", rekla je ona.

Podsetila je i da je boravak za više od 17.000 dece u vrtićima Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ besplatan, a ove godine obezbeđeno je i više od 327 miliona dinara za subvenciju boravka 3.400 dece u privatnim vrtićima.

"Zahvaljujući novoj cenovnoj politici Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća godišnja đačka i studentska karta sada iznosi samo 5.000 dinara, pa u nekim prigradskim naseljima roditelji godišnje uštede 28.600 dinara", navela je Dina Vučinić.

Dodala je da Grad Novi Sad posebnim merama želi da nagradi i motiviše najvrednije učenike.

Svake godine se najuspešnijim osnovcima i srednjoškolcima dodeljuju Vidovdanske nagrade a u okviru saradnje Novog Sada i Budve je 50 novosadskih učenika juče otišlo na desetodnevno letovanje u hotelskom kompleksu „Slovenska plaža“, gde imaju boravak na bazi punog pansiona.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Bobi

18.08.2021 08:28

Isto kao u Knjazevcu, Babusnici, Beloj Palanci,...???!!!