PATRIJARH PORFIRIJE ODUŠEVLJEN BROJEM PRATILACA NA INSTAGRAMU Za par sati zapratilo ga 10.000 ljudi! Ima i objavu o postu
FOTO: SPC

U saopštenju SPC povodom početka Velikogospojinskog posta se navodi da je patrijarh Porfirije putem društvenih mreža želeo da izađe u susret interesovanju vernika, "ali i celokupne domaće i inostrane javnosti, o njegovom radu, stavovima i mišljenjima".

"Ne samo tradicionalni, linearni mediji (štampa, radio i televizija), nego čak i internet portali... po brzini, globalnoj dostupnosti, pa i ekonomičnosti, što je isto tako važno, zaostaju za društvenim medijima, a moje je mišljenje da je u tom smislu najefikasniji Instagram", naveo je patrijarh SPC.

On je dodao da je namera da se vernicima SPC, ali i drugim zainteresovanima, kroz reči o bilo kojoj važnoj aktuelnoj temi, i odgovarajućim ilustracijama, upućuje porukua Jevandjelja.

"I, na posletku, sa zadovoljstvom na pitanje (novinara) 'da li su u planu i drugi slični koraci', ističem da, zajedno sa saradnicima, nameravam da unapredim misiju Crkve koristeći sve alate koje nam savremena tehnologija stavlja na raspolaganje", zaključio je patrijarh Porfirije.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading