"KLEČIMO PRED VAŠOM DOBROTOM" Gore društvene mreže - Grci ne mogu da zahvale našim vatrogascima na pomoći (FOTO)
Printcreen

Fotografija vatrogasaca iz Srbije, koji su otišli kao pomoć u borbi protiv požara na grčkom ostrvu Evija, oduševila je Grke na društvenim mrežama.

- Pogledajte šta rade vatrogasci iz Srbije kada ne gase požar. Kada ugase vatru, tovare hranu u vatrogasne kamione i dele je stanovnicima Evije. Moje poštovanje - glasi opis slike koja se deli društvenim mrežama.

Grci u komentarima izražavaju veliku zahvalnost srpskim vatrogascima: "Vi ste naša braća, hvala vam od srca", "Klečimo pred vašom dobrotom", "Naši heroji vatre", samo su neki od komentara.

- Srbi su bili sa nama u bezbrižnim danima kada su dolazili na odmor, opet su došli da budu sa nama u teškim vremenima. Hvala svim ovim ljudima velikog srca - napisao je jedan Grk.

Grci komentarišu da "Srbi vole Grčku kao svoju otadžbinu, a mi volimo Srbiju", podsećajući da je grčki Crveni krst 1995. godine ugostio na hiljade dece iz izbegličkih porodica iz Srbije.

Meštani Evije, koji se nisu evakuisali, već su ostali da se bore protiv vatrene stihije, na svoj način su rešili da se oduže srpskim vatrogascima i drugim volonterima koji su došli u pomoć.

- Volonteri, dođite kod nas da jedete. Naš restoran je mali ali sva hrana će vam biti besplatna i daćemo sve od sebe da budete siti - napisali su sa Fejsbuk stranice jednog restorana u Eviji.

Komandant Helikopterske jedinice MUP Srbije Nenad Nedić naveo je da je ta jedinica juče u 30 naleta, iznad severozapadnog dela ostrva, izbacila 35 tona vode, na dva sela koja su bila ugrožena požarom koji je krajem dana lokalizovan i stavljen pod kontrolu. Nedić je istakao da je Srbija jedna od retkih zemalja koja je u Grčku poslala vazduhoplove i precizirao da je uz Švajcarsku koja je poslala tri, Srbija kao pomoć grčkom narodu poslala tri helikoptera - dva "bel 212" i "H-145", sa 14 članova posade, pilotima i vazduhoplovnim mehaničarima.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading