POTRESNE SCENE SA VRAČARA Vatrogasci ruše prozore, stanari urušene zgrade iz domova uzimaju samo najdraže stvari
Alo

Stanarima je jutros omogućeno da samo na krako uđu u svoje domove i uzmu ono najneophodnije - lične stvari i ono što im je najdraže - fotografije i uspomene, pre nego što cela zgrada bude srušena.

Vatrogasci upravo ruše prozore, kako bi neki stanari mogli da uđu u svoje domove.

 Za sada je jedina opcija za stanare iz potkrovlja da u svoje domove uđu preko krovnih prozora. Vatrogasci su tu da kako bi to proteklo bezbedno, a da li će ipak biti moguća i neka druga opcija, videće se još u toku same akcije.

Stanari su prilično uznemireni, potreseni, bilo je puno suza jutros.

Alo!/Masanori Jošida

 

 

Podsetimo, stanari su danas prvi put u svojim stanovima od kako se pre dve nedelje, tačnije 16. jula, urušio deo zgrade zbog kopanja temeljne jame na gradilištu pored.

Što se tiče sudbine urušene zgrade, ona će, kako je nedavno odlučeno na sastanku stanara i predstavnika Grada, biti srušena, na njenom mestu biće podignuta nova, a oštećeni stanari dobiće na tom mestu stanove iste kvadrature kakve su i imali.

Alo!Masanori Jošida

 

 

Rok za završetak svih radova je, kako je obećano na sastanku, godinu dana, a kako je izjavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, Grad će preuzeti i sve oko podnošenja tužbe protiv odgovornih.

Dok nova zgrada ne bude izgrađena, stanari Vidovdanske 2a moći će da koriste gradske stanove, obećano je. Međutim, to se još nije dogodilo. Porodice koje nisu imale gde, i dalje su smeštene u hotelu "Slavija", rekli su nam, dok je nekoliko njih kod prijatelja i rodbine.

Komentari (0)

Loading