OGLASILA SE POLICIJA Razrešene sve dileme, evo šta će biti sa Nemanjom i njegovim automobilom!
Alo

- Činjenica je da je vozilo bilo tehnički neispravno zbog prepravke OBD priključka koji je potreban za utvrđivanje neispravnosti uređaja za odvođenje i regulisanje izduvnih gasova - naglasio je Arsov reagujući na navode iznete u emisiji SAT i ukazao da je neispravnost vozila utvrđena kontrolom.

Dodao je da pored neosnovane konstatacije u zapisniku da je vozilo tehnički neispravno, jer nije imalo uređaje za čišćenje farova, privredno društvo konstatovalo i nepropisan sastav izduvnih gasova, a da nisu ni merili sastav izduvnih gasova.

- Vozilo je narednog dana bilo na ponovnom tehničkom pregledu u istom privrednom društvu i tom prilikom je utvrđena tehnička ispravnost vozila i izdat je registracioni list - navodi Arsov.

alo

 

Načelnik Uprave saobraćajne policije je naglasio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova i u narednom periodu sankcionisati nepropisno vršenje tehničkog pregleda vozila uključujući i slučajeve kad se ispravno vozilo oceni tehnički neispravnim.

U emisiji SAT, podsetimo, iznet je problem vozača Nemanje koji je 2017. godine kupio novi "audi" u Srbiji, ali je nedavno vraćen sa tehničkog pregleda jer "ima ksenonska svetla, ali nema prskalice za farove".

Vozač je potom proverio u fabrici "Poršea" gde mu je potvrđeno da je njegov automobil takav fabrički - bez dela koji se u novom pravilniku za registraciju zahteva.

 

- Propisano je da mora da ima - rekla je pripadnica MUP-a koja je gostovala u emisiji i naglasila da je takav pravilnik i da se tu nažalost ništa ne može.

Voditelj Mladen Alvirović je dodao da "fabrika nije predvidela" da vlasnik može da ugradi prskalicu na taj auto jer je automobil fabrički napravljen bez tog dela.

- I šta sad? Auto star četiri godine da bacimo na otpad - pitao je voditelj.

- Tehnički pregled mimo ovog propisa neće moći. Iako ima potvrdu od fabrike, propisi su vrlo jasni, ne možemo mimo njih da odlučimo. Ovde fali jedna odredba, da tako kažemo. Jedino da se obrati Ministarstvu saobraćaja kao donosiocu ovog pravilnika - odgovorili su predstavnici MUP-a.

 

Komentari (3)

Loading
kala

29.07.2021 18:26

Ko izmisli takav zakon svaka mu čast, a i ovi sto ga tumaće. Nebulozniji zakon nikad nigde u svetu se nije pojavio.

Maša

29.07.2021 20:20

STRASNO STA RADE. NEMAJU POJMA NI OVI NA TEHNIČKOM A NI OVI STO PIŠU PRAVILA. BITNO DA JE TEHNIČKI SAD 50 EVRIČA