Stefan sa samo 23 godine drugi put moli za priliku da živi: Željan sam života bez straha i strepnje
Facebook/Stefan Subotic

"Nikada se za ove četiri i po godine borbe sa bolešću nisam lošije ni tužnije osećao. Ni ja, ni moji najbliži. Iscrpljen sam, a znam da ne smem da se predam, da ne smem odustati. Željan sam života, drugara i života bez muka, straha i strepnje" - reči su Stefana Subotića (23) iz Belegiša koji se hrabro bori sa leukemijom. Umesto da u mladosti živi punim plućima, neverovatni mladić dane provodi u bolničkoj sobi i strahuje svake sekunde.

Mladić harizmatičnog osmeha dva puta je imao transplataciju. Sredinom marta ove godine objavljenja je predivna vest da je Stefan dobro i da je u kompletnoj remisiji.

Međutim, samo četiri meseca kasnije potresla nas je vest da mu se leukemija vratila.

- Verujem da moju borbu za prikupljanje novca za lečenje od limfoblasne leukemije još niste zaboravili, a ja opet moram da molim za pomoć. Nisam stigao da vas obavestim o svom oporavku od silnih neželjenih nuspojava i komplikacije. I dalje sam u Nemačkoj na lečenju. Poslednji nalazi su pokazali da su se u krvi opet pojavile bolesne ćelije u 0,003 odsto - ispričao je za Telegraf.rs Stefan Subotić, mladić za kog je cela Srbija skupljala novac kako bi imao priliku da živi.

Procenat je za sada mali i rešiće se lekom ponatinib.

- Problem je što je bolest agresivna i ovaj lek neće dugo održavati remisiju, već će se opet vraćati dok ne dođe do mutacije koja ne bi mogla da se izleči. Na sreću postoji nada i rešenje koje bi dalo trajne rezultate - objasnio nam je sagovornik koji se već godinama junački bori za svoj život.

Rešenje koje postoji, nažalost, izrazito je skupo. Opet se strahuje da li će se jedan mladi život ugasiti jer zavisi od novca.

Stefan sa samo 23 godine drugi put moli za priliku da živi: Željan sam života bez straha i strepnje

Facebook/Stefan Subotic

 

- Rok da se krene sa novom metodom lečenja je osam nedelja i potrebno je 600. 000 evra. Ova terapija bi se radila u Hamburgu, a podrazumeva vađenje bolesnih ćelija iz krvi, koje se zatim obrađuju i posle četiri nedelje vraćaju u krvotok. To bi bilo trajno rešenje za moju bolest i ozdravljenje. Potrebna mi je novčana ili pomoć u vidu sms poruke - zaključio je razgovor za Telegraf.rs Stefan Subotić koji je svojim osmehom očarao veliki broj ljudi.

Stefanova bolest je teška i uporna

Stefan je 8. decembra prošle godine primio koštanu srž od svoje majke.

Već četiri i po godine godine hrabri momak se bori sa akutnom limfoblastnom leukemijom. Od prve transplatacije koštane srži prošlo je tri godine.

Nažalost, bolest se vratila i Stefan je od septembra 2020. godine ponovo bio u Nemačkoj na klinici Malteser u Flensburgu. Sedam meseci kasnije vratio se kući sa nadom da je sve konačno iza njega i da će početi da uživa u životu koji mu se zaustavio kad je imao samo 18 godina.

Međutim, oporavak se iskomplikovao i nekoliko meseci kasnije je utvrđeno da se leukemija opet vratila.

Neophodno je i dalje prikupljanje novčanih sredstava kako bi Stefan uspeo da završi lečenje i da po treći put izađe iz ovoga kao pobednik.

Da Stefan pobedi opaku bolest! Budimo humani! Pomozimo Stefanu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 360 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human360 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-483612-69

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002304.6

IBAN: RS35160005400002304623
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading