POZVALA SAM MASERKU, ALI ME JE BLOKIRALA Beograđanka bila na meti prevaranata, iz salona izašla sa masnicama i opekotinama
Shutterstock

Da bi im noge izgledale zategnutije i lepše, devojke se podvrgavaju raznim tretmanima. Dok neke vode računa o ishrani i odlaze redovno u teretanu, neke se sete par dana pre godišnjeg odmora da treba malo da im se popravi izgled nogu. I tada se odluče za anticelulit masažu, jer posle 10 tretmana celulit se više ne vidi. Bar tako kažu.

Nataša I. (25) podelila je svoje ne tako prijatno iskustvo posle anticelulit masaža.

– Primetila sam celulit na nogama, u predelu iznad kolena, pa sam odlučila da krenem na anticelulit masaže. Pričala sam s drugaricama koje su već išle na tretmane o iskustvima i dok su neke bile oduševljene rezultatima, druge sem masnica po nogama nisu videle nikakve promene. Na kraju sam ipak odlučila da odem u poznati salon u Beogradu po preporuci drugarice i krenem s masažama – počinje Nataša.

Kada je otišla, devojka koja ima “ogromno iskustvo” u anticelulit masažama, nazvaćemo je maserka, ispipala joj je noge i rekla da ima vodeni celulit i da je sasvim dovoljno 10 tretmana posle kojih će joj noge imati manji obim, a celulit će nestati.

– Iskreno, nisam poverovala, ali sam mislila da ne može da škodi. Pa to su obične masaže, po pola sata do 45 minuta, 10 vezanih dana, što da ne. Kasnije mi je objasnila da “imamo sreće” što imam taj neki vodeni celulit i da tretmani neće biti agresvini, te me neće puno boleti – kaže Nataša za Blic Ženu.

Ali tako nije bilo.

– Prve dve masaže su bile toliko bolne da sam je par puta zamolila da prekine, što je ona uradila, ali je rekla da je taj bol normalan i da ću dobiti masnice koje će proći za dva-tri dana. Jedva sam čekala da se završe tih prvih par tretmana, jer je to bio bol koji nisam mogla da podnesem. Ali, jedna stvar me je terala i dalje da odlazim, a to je da mi se stvarno celulit gubio – kaže Nataša.

Shutterstock

 

Kako su dani prolazili, njene noge su izgledale zategnutije, a masnice su se povlačile.

– A onda sam došla na osmi tretman. Tada mi je maserka namazala neku kremu, zavila mi je noge folijom i rekla da tako sačekam jedno 10 minuta. Kada sam joj rekla da me noge užasno peku, rekla mi je da to tako treba i kako je to sasvim normalna reakcija – kaže Nataša.

Kada je devojka došla kući posle tretmana, nakon sat vremena noge su joj se osule.

– To su bile sitne bubuljice, koje su me užasno svrbele. Odmah sam je nazvala da vidim o čemu se radi, ona je rekla kako je to obična alergija zbog toplog vremena i da stavim bebi puder ili jednostavno sačekam da prođe. Bebi puder nije pomogao. Kupila sam jednu kremu protiv alergije, koju sam mazala par dana, a alergija mi se delimično povukla. Inače, tih par dana sam napravila pauzu sa masažama, iako je maserka insistirala da bez obzira na alergiju nastavim sa tretmanima – priča Nataša.

Kada su joj se noge smirile, odlučila je da nastavi sa tretmanima.

– Alergija se povukla, a ja sam htela da završim što pre sa masažama, jer sam uskoro kretala na odmor. Ponovile smo deo zavijanja nogu u folije. Rekla sam joj da me opet uzažno peče i svrbi i da mislim da je najbolje da prestanemo, ona je insistirala kako ne treba da mi skine tu kremu, jer to tako treba. Kada je napokon prošlo tih 10 minuta, sem crvenila, alergije nije bilo. Ona je nastavila s uobičajenom masažom i sve je izgledalo ok. Celulita više nije bilo, a crvenilo sam mislila da će nestati ubrzo – kaže Nataša.

Shutterstock

 

Nakon par sati od tretmana, Nataša je osetila nepodnošljiv svrab, a kada je skinula pantalone, videla je plikove i osip po nogama.

– Odmah sam je nazvala da joj kažem šta mi se desilo, alli ona je opet bila u fazonu, nije ti ništa, opusti se. Sutradan sam zakazala pregled kod dermatologa. Lekar mi je rekao da su to opekotine pomešane s alergijom. Prepisao mi je lekove i dao kreme koje sam mazala dve nedelje, a onda se ceo problem smirio – kaže Nataša.

Nataša je nakon te dve nedelje otišla u salon da bi razgovarala s maserkom, međutim, devojka tu nije radila više.

– Kada sam devojkama u salonu rekla koga tražim, rekla su mi kako je ona dobila otkaz i da nemaju pojma gde je. Pozvala sam je na telefon, ali nisam mogla da je dobijem zato što me je blokirala – kaže Nataša.

Posle ovog iskustva, Nataša savetuje sve devojke koje se odluče na bilo koje tretmane, da dobro provere osobe kod kojih idu, da im se ne bi desilo nešto slično.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading