ODGOVOR NA HAJKU Lučić posle kupovine prava na Premijer ligu: Šolak me neće ni uplašiti ni zaustaviti!
Tanjug

Konkurencija, zloupotrebom medija u svom vlasništvu, pokušava da nas disciplinuje, ali medijske kampanje i manipulacije neće uplašiti ni Telekom ni mene lično, poručio je generalni direktor srpskog telekomunikacionog giganta Vladimir Lučić. 

Kao bomba je ovih dana odjeknula vest da je TV Arena Sport u vlasništvu Telekoma Srbija dobila ekskluzivna prava na emitovanje utakmica engleske Premijer lige za prostor bivše Jugoslavije.

U svom prvom medijskom nastupu tim povodom, gostujući na TV Prva, Vladimir Lučić je istakao da kompanija na čijem je čelu definitivno postaje lider u regionu.

- Kupovina prava na TV prenose utakmica najpopularnije fudbalske lige na svetu je odličan poslovni potez, koji će se Telekomu višestruko isplatiti kroz značajno povećanje broja korisnika i marketinških prihoda. Na kanalima Arena Sporta ljubitelji fudbala sada mogu da ekskluzivno prate Ligu šampiona, Ligu Evrope, englesku Premijer ligu, špansku Primeru, italijanski Kalčo, francusku Ligu 1, a tu je naravno i košarkaška NBA liga. Najbolji sport na svetu je sada na jednom mestu, na Areni! - naglasio je Lučić.

Ekskluzivni sportski sadržaji i snažna ulaganja u proizvodnju TV serija, uz razvoj superbrzog optičkog interneta, pozicioniraće Telekom kao lidera "od Triglava do Đevđelije", odnosno i u Srbiji i u svih šest zemalja bivše Jugoslavije.

Telekomu ni dinar iz budžeta, vrednost kompanije 4 milijarde

- Telekom Srbija od svog osnivanja posluje isključivo od prodaje svojih usluga na konkurentnom tržištu, dakle ne dobijamo ni dinar budžetskih subvencija, odnosno kako se to kaže "novca građana", niti ćemo dobijati - bio je jasan Lučić.

On je ujedno izneo podatke o poslovnim uspesima ove kompanije, na primer, od 2023. godine tržišna vrednost Telekoma Srbija biće veća od četiri milijarde evra!

- Beležimo odličan trend rasta prihoda i profitabilnosti. Prošle godine imali smo duplo veći profit nego 2019, a ove godine, 2021, imaćemo bar duplo veći profit nego prošle. Samim tim i akcionari će dobiti dvostruko veće dividende, narednih godina ćemo isplaćivati dividende u ukupnoj vrednosti od preko 100 miliona evra - najavio je prvi čovek Telekoma Srbija.

- Za razliku od ranije prakse naše konkurencije, Arena će prenositi bukvalno sve utakmice Premijer lige, i to po ugovoru narednih šest godina. Dakle, sve do 2028, kada će biti novi konkurentni tender, mi smo se pozicionirali kao najjači regionalni igrač, od Makedonije do Slovenije, a korisnicima, starim i novim, preostaje samo da uživaju u najboljim medijskim sadržajima - poručio je prvi čovek Telekoma.

Vladimir Lučić je objasnio da po odredbama vrlo striktnog ugovora o poverljivosti sa Premijer ligom on prosto ne može da govori o iznosu koji je plaćen za prava na prenos utakmica, ali se osvrnuo na ponašanje konkurencije u tom slučaju.

Podsetimo, utakmice PL do sada je prenosio Sport klub u vlasništvu Junajted grupe, koju predvodi kontroverzni tajkun Dragan Šolak. Informativni mediji koje Šolak kontroliše, pre svih N1 i Nova, ovih dana su do kulminacije doveli žestoku kampanju protiv Telekoma.

- Brutalni napadi naše poslovne konkurencije kojima smo izloženi, u pokušajima da nas medijski disciplinuje, zapravo potvrđuju koliko je kupovina prava na Premijer ligu bila dobar poslovni potez! Otkad je Telekom pre tri godine krenuo prvo da se stabilizuje, pa da napreduje i beleži sve veće uspehe, konkurencija zloupotrebljava svoj dominantni položaj na tržištu i medije u svom vlasništvu vodeći brutalne kampanje. Ali to ni Telekom ni mene lično neće ni uplašiti ni zaustaviti - naglasio je Vladimir Lučić.

Kako je dodao, racionalna poslovna strategija Telekoma pokušava da se politizuje, što je potpuna besmislica.

- Zamislite, stiglo se dotle da konkurencija bez blama tvrdi da se Premijer liga stavila u službu države Srbije, predsednika Vučića i Telekoma. Samo zamislite takvu besmislicu! Nama je u poslovnoj strategiji ključno da razvijamo sportske kanale i u Srbiji i na regionalnom nivou, a pričati da je "udar na demokratiju" to što će se na prostoru bivše Jugoslavije sportski sadržaji emitovati na Areni, a ne na Sport klubu, to je ordinarna budalaština - zaključio je Lučić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Dejan

23.07.2021 16:22

Samo se nadam da ce Arena Sport da dobije jos jedno 5 kanala za emitovanje, jer u ovih postojećih 5 neće stati ni 30 posto utakmica u direktnim prenosima, kad se pogledaju sve četiri lige na koje imaju ekskluzivno pravo.