UDARIO KOLIMA DEČAKE NA KARABURMI, POBEGAO I NEĆE ODGOVARATI Vozač nije počinio krivično delo?!
Foto: Shutterstock/ Nikola Barbutov

 

 

Dva brata od 9 i 4 godina sinoć su povređeni u saobraćajnoj nesreći u ulici Marijane Gregoran na Karaburmi. Prema nezvaničnim informacijama, dečaci su sa ocem prelazili ulicu kada ih je udario automobil. Nakon što ih je udario, vozač automobila je odmah pobegao.

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost u saobraćaju rekao se i dalje ispituje pod kojim okolnostima je došlo do nesreće.

"Tužilaštvo vodi istragu i baviće se utvrđivanjem svih okolnosti. Mi znamo da je vozač napustio lice mesta, ali napuštanje mesta nesreće, po našem Zakonu, nije krivično delo. Po praksi i tumačenju, ovaj vozač praktično neće biti odgovoran, jer je na licu mesta bilo drugih lica koja su pomogla dečacima, čime oni nisu 'ostavljeni bez pomoći' do dolaska Hitne pomoći. Napuštanje lica mesta je nemoralan čin i poslednje što treba da uradite ako već učestvujete u udesu", rekao je on i dodao da će za izazivanje nesreće i  nanošenje povreda vozač ipak odgovarati, kada bude bio priveden pravdi.

UDARIO KOLIMA DEČAKE NA KARABURMI, POBEGAO I NEĆE ODGOVARATI Vozač nije počinio krivično delo?!

Printscreen

 

Očevici kažu da su nakon udarca izašli na ulicu i videli oca kako plače nad starijim sinom. Prvu pomoć mališanima su pružili stanovnici naselja, sve dok nisu došle dve ekipe Hitne pomoći.  Stariji dečak (9) je teže povređen, ima povredu glave, dok je mlađem (4) povređena ruka.

Okanović je dodao i da se postavlja pitanje da li javna rasveta u to vreme bila uključena, jer se ona svaki dan uključuje u tačno određeno vreme, kao da je sinoć bila veoma loša preglednost zbog loših vremenskih uslova. On dodaje da vozača u bilo kom momentu ne sme da iznenadi pešak na pešačkom prelazu i da je potrebna dodatna opreznost i na tim mestima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (8)

Loading
Slavoljub Ilic

19.07.2021 12:48

Govedo Okanovicu Ja cu tebe zagziti i tvoju decu ako ih uposte imas a onda pobeci i smejati ti se . Nije krivcno delo Stoko jedna nepismena Moli boga da deca ostanu zdrava i ziva. Barabo kriminalna

Ruza

19.07.2021 13:08

Nije zakon Bozija odluka. Kako je donet tako moze i da se promeni. Zar nije krivicno delo pobeci sa lica mesta gde si pocinio prekrsaj. To moze samo kod nas.

Vuk

19.07.2021 13:08

Pederčina kaže nije krivično delo, Srbijo sve me je više stid što ovde živim!?!?!? Srbijo sram te bilo, predsedniče Vučiću, ovo govno skloni jer ja sam glasao za NAŠU DECU!!!

Boban

19.07.2021 13:22

Udri i beži!?pa ako te uhvate,uhvate,a ako ne nikom ništa??

Jovan

19.07.2021 13:54

Krivično je delo ako se ne zaustaviš da pružiš pomoć žrtvama udesa a nije krivično delo ako izazoveš udes pa pobegneš. Vrlo logično!?

Miki

19.07.2021 14:28

Krivicno delo je i kad ne propustite pesaka na pesackom prelazu a pogotovo ako ga udarite.Sta ovaj lupeta nije mi jasno?Zasto onda kad polazes vozacki ucis da je pesak uvek u prednosti?

mira

22.07.2021 17:21

Srbijo Drzavo stid me je da kazem odakle sam .Ovo nema nigde covek koji je ubio dete i teske povrede zadao drugom detetu i ocu ubica pusten da se brani sa slobode .Dajte da vidimo ko je sudija ime prezime i sliku.Dabogda mu se seme zatrelo