HEROJSKI PODVIG NA TISI Nije davao znake života, ali se Mićo i Nikola nisu predali, vratili ga iz mrtvih!
Alo

Da se u životu treba boriti do poslednjeg daha, pokazali su u podvigu vrednom pažnje, uz pomoć još nekoliko pribranih vinovnika tog dramatičnog događaja koji se desio 10. jula na obali Tise kod Novog Kneževca. Samo zahvaljujući njihovoj hrabroj reakciji i reanimaciji, sredovečni muškarac iz Novog Kneževca, za kojeg se mislilo da mu nema spasa, je živ.

- Davljenika je primetio kolega policajac i ukazao mi da čovek pluta na površini reke. Najpre su u pomoć priskočila trojica momaka, a potom još jedan mladić koji je čoveka dovukao do obale. Tada smo u Tisu skočili kolega i ja i izvukli ga na obalu-prepričava Kerkez dramatični splet događaja u kojem je sa prisutnim ljudima pokazao izezutnu pribranost. Istu kao i pre nekoliko godina kada je nadljudskim naporima spasavao život drugaru u saobraćajnoj nesreći, ali ovoga puta povrede nisu bile tako kobne.

HEROJSKI PODVIG NA TISI Nije davao znake života, ali se Mićo i Nikola nisu predali, vratili ga iz mrtvih!

Alo

 

- Iako je čovek već poplaveo, nas dvojica nismo gubili nadu. Odmah smo pristupili reanimaciji. Počeo sam da mu dajem veštačo disanje, a momak je radio masažu srca. Oživljavanje je trajalo oko pet minuta, a onda je čovek počeo da daje znake života-navodi Kerkez koji je toga dana sa kolegama bio na sportskom turniru MUP-a u Subotici i po povratku su svratili u Novi Kneževac.

Za Nikolu Jovanića, mladog keramičara iz Novog Kneževca, nije bilo dileme da li će da skoči u reku i učestvuje u spasavanju, s obzirom da je, kako tvrdi, dobar plivač.

- Odmah sam pritekao u pomoć. Skočio sam u Tisu i sa policajcima izvukao davljenika na obalu. Na svu sreću, uspeli smo da ga oživimo-zadovljno priča Jovanić koji vreme često provodi na Tisi.

HEROJSKI PODVIG NA TISI Nije davao znake života, ali se Mićo i Nikola nisu predali, vratili ga iz mrtvih!

Alo

 

Kada je ekipa novokneževačkog Doma zdravlja stigla da pruži pomoć, zadovoljno su konstatovali da je posao urađen odlično i čestitali su im na hrabrosti.

Iako se dvojica heroja nisu lično upoznali, Kerkez navodi da će potražiti partnera u uspešnom spasavanju života davljenika, dok Jovanić navodi da je sudbina htela da baš njih dvojica budu taj dvojac koji je doneo  srećan kraj drame na Tisi. Srećan splet okolnosti bio je i taj, što je te subote bilo organizovalo takmičnje u kuvanju riblje čorbe u kotliću, pa se na obali Tise okupilo puno ljudi.

Na društvenim mrežama brojne su poruke u kojima hvale ovaj hrabar čin dvojice muškaraca i svi su saglasni da nam treba što više ovakvih mladih ljudi.

Velikoselci ponosni

Iako već 19 godina rad i živi sa porodicom u Adi, policajac Mićo Kerkez rodom je iz Banatskog Velikog Sela kod Kikinde.

HEROJSKI PODVIG NA TISI Nije davao znake života, ali se Mićo i Nikola nisu predali, vratili ga iz mrtvih!

Alo

 

- Otac je dvoje dece, suprug i policiski službenik koji svoju policijsku dužnost obavlja u mestu Ada. Učinio je podvig  kojim se svi mi Velikoselci ponosimo. Svi oni koji ga poznaju, znaju kakav je on izvanredan pošten i vredan čovek. Šta god da kažemo je suvišno. Od srca mu čestitamo i ponosimo se svima onima koji su učestvovali u spasavanju života čoveka-ponosno navode mešani Banatskog Velikog Sela.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading