STUDENTSKI DOMOVI SPREMNI ZA BRUCOŠE Prijave za smeštaj od 1. do 15. septembra
Tanjug

Studenti koji ove godine upisuju prvu godinu osnovnih studija na nekoj od visokoškolskih ustanova u Beogradu, imaće priliku da se od 1. do 15. septembra prijave za smešaj u nekom od studentskih domova u sklopu Ustanove Studentski centar „Beograd“. Prijava na konkurs biće realizovana radnim danima od 8 do 15 časova u Studentskom domu „Karaburma“, u ulici Mije Kovačevića 7b. Pravo na smeštaj imaju studenti koji prvi put upisuju prvu godinu osnovnih akademskih ili integrisanih studija, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji imaju državljanstvo republike Srbije ili države u regionu i čije prebivalište nije u sedištu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju.

Godinama unazad primetan je sve veći broj brucoša koji konkurišu za mesto u domu, a samim tim je uočeno i da je najveći broj studenata koji ostanu bez mesta u domu upravo među brucošima. Imajući to u vidu, Ustanova Studentski centar „Beograd” u poslednje tri godine uspeva da za svaku novu generaciju brucoša obezbedi veći broj mesta u odnosu na prethodnu godinu, tako da je u tom periodu broj mesta za ovu kategoriju studenata značajno povećan. Proširenjem kapaciteta, adaptacijom prostora koji se nisu koristili i onih u kojima su bili smešteni privatni stanari, ali i pojačanim kontrolama i boljom organizacijom raspodele, broj mesta za brucoše je u protekle tri godine povećan za više od 30 odsto, a sa takvom praksom će se nastaviti i u narednom periodu.

Za brucoše će, kao i do sada, biti mesta u skoro svim domovima, a najbolja mesta će biti ostavljena kao motiv da u narednim godinama vredno uče i bore se za što bolji uspeh, a samim tim sebi osiguraju mesto prve kategorije u čuvenoj „Loli” – domu „Kralj Aleksandar I” ili „Mika Mitrović”, domovima koji se uglavnom ne nalaze na brucoškim raspodelama. Istovremeno, letnja pauza koristi se za sređivanje objekata i spoljnih površina, dok je u cilju sprovođenja aktuelnih protivepidemijskih mera, poseban akcenat stavljen na sanitarno-higijenski segment održavanja studentskih restorana.

Ovim putem apelujemo na studente da u predviđenom roku konkurišu za mesto u nekom od domova, a svu potrebnu dokumentaciju i prateće informacije mogu pronaći na zvaničnom sajtu Ustanove Studentski centar „Beograd“ http://sc.rs/sc/wp-content/uploads/2021/06/Obavestenje-za-brucose.pdf.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading