UHVAĆENA NEMAN KOD ČAČKA Tomi štap odletao u vodu, pola sata kasnije izronila džinovska čeljust! (FOTO)
Foto: RINA

 

"Već 15 godina pecam, a ovo je definitivno najveći ulov do sada. Drugari Beli, Dragan i ja kao i obično zauzeli smo svoju poziciju na jezeru, zabacili štapove. Ovog kapitalca smo namamili na mali mamac i običnim kineskim štapom. Kad smo krenuli da izvlačimo ribu videli smo da je u pitanju krupan primerak, ali nismo baš očekivali ovoliku štuku. Jedva smo uspeli da je savladamo, htela je da se otkine sa mamca. To nismo mogli da dozvolimo", rekao je ribolovac Tomo Bošković za RINU.

 

Međutim, tu mukama pecaroša nije bio kraj, pa čak i kada je bila na suvom, štuka se zamalo spasila i opet zavšrišila u vodi.

"Zakačili smo je za konopac, na drvo na obali. U jednom momentu samo se trznula, presekla taj kanap i upala ponovo u vodu. Potrčao sam ka njoj i uspeo ponovo da je uhvatim inače i sva sreća pa je već bila omamljena, inače od ulova ne bi bilo ništa", priča Tomo.


Džinovska štuka već je završila isečena u kockice, a prema rečima pecaroša našlo se tu preko 10 kilograma mesa. Od ovog kapitalnog primerka sada je ostala samo glava, da svedoči o njenoj veličini.


"Štuke koje smo do sada pecali mahom su težile maksimlano oko sedam kilograma. Napravili smo specijalitete i gledali meč Novaka Đokovića, tako da smo uz ulov proslavili dva lepa događaja", kaže Toma.


Inače, ovo nije prvi put da se upravo na jezeru Međuvršje upecaju kapitalni primerci. Pre štuke, na mamcu su se našli krupni somovi i šarani.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Slavoljub Ilic

13.07.2021 23:06

Svaka vam cast Umesti ribu da vratite u vodu vi se dicite time kako ste je isekli na kocke. Bravo junaci - stoko prostacka

Gagi

14.07.2021 08:32

Takva riba se fotografiše i vrati u vodu a Vi je ubili i fotografisali odsečenu glavu. eeeeeeee "pecaroši"