NOVI UPRAVNI ODBOR RTS REM doneo odluku
Alo!/Vladimir Marković

 

REM je na današnjoj sednici izabrao nove članove Upravnog odbora RTS-a.

Kako "Novosti" saznaju, reizabrani su politički analitičar Branko Radun, politikolog LJiljana Đurđevac i pravnik Miroslav M. Nikolić.

Novi članovi su pisac i novinar Muharem Bazdulj, producent Branislav Klanšček i prof. Milivoje Pavlović. Pedagog Simona Mitrović Dunjić i slikarka Zorica Šujica, koje su bile članice u prethodnom sazivu, nisu reizabrane.

Mandat po šest članova upravnih odbora RTS i RTV je zvanično istekao 18. aprila, pet godina pošto su stupili na dužnost. Odbori obe televizije imaju po devet članova, a mandat još uvek traje Šćepanu Praščeviću, Nenadu Jankoviću i Zoranu Panoviću u UO RTS-a , kao i Branku Bjeliću, Branislavu Popoviću i Jovanu Adamovu u UO RTV-a.

 

UO između ostalog bira generalnog direktora RTS i RTV.

REM je izabrao i članove UO RTV. To su dramski i audiovizuelni umetnik Aleksandar Komnenović, advokat Borislav Pupovac, ekonomista Marko Ćalić i novinari Aleksandar Čupić i Valentin Mik.

Izabrano je samo pet članova, dok će za šestog ponovo biti raspisan konkurs. Komnenović, Ćalić i Pupovac bili su članovi i u prethodnom mandatu, a sada su reizabrani.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading