TROPSKA VRUĆINA I LOKALNI PLJUSKOVI Izdržite još danas, ali stiže osveženje!
Tanjug/Jaroslav Pap

Nakon tople tropske noću, u Srbiji danas sunčano i vrućina uz par stepeni nižu maksimalnu temperaturu u odnosu na četvrtak na istoku zemlje i u pomoravlju i podunavlju. Na zapadu i jugozapadu veća vrućina, ali će popodne jači razvoj oblaka usloviti pojavu lokalnih pljuskova na tom području i moguće lokalne nepogodne, ponegde praćene gradom. Ovi oblaci se kreću na istok predveče, ali uveče slabe i razilaze se tako da pljuskova neće biti na istoku i jugu Srbije. Vetar slab do umeren istočni, u pomoravlju i podunavlju pojačan jugoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 16°C u Dimitrovgradu i Požegi do 28°C u Vršcu, a maksimalna od 33°C u Negotinu do 40°C u Prijepolju.

U Beogradu sunčano i vetrovito uz neznatno manju vrućinu nego u četvrtak. Kasnije popodne razvoj oblaka i uveče je moguća pojava kratkotrajnih pljuskova. Vetar umeren do pojačan jugoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 25°C, a maksimalna do 36°C.

U Nišu sunčano i vrućina. Vetar slab do umeren istočni i severoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 20°C, a maksimalna do 38°C.

U Užičkom regionu pretežno sunčano i velika vrućina, ali popodne uz jači razvoj oblaka koji će usloviti pojavu lokalnih pljuskova i moguće lokalne nepogodne, ponegde sa gradom. Vetar slab severoistočni i istočni, u zoni pljuskova na kratko pojačan. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 16°C do 21°C, a maksimalna od 38°C do 40°C, na Zlatiboru i Tari oko 33°C.

U Novom Sadu sunčano i vetrovito uz jači razvoj oblaka popodne koji može usloviti pojavu lokalnih pljuskova i moguće lokalne nepogodne praćene gradom. Vetar umeren jugoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 23°C, a maksimalna do 37°C.

U Subotici sunčano i vetrovito uz jači razvoj oblaka popodne koji može usloviti pojavu lokalnih pljuskova i moguće lokalne nepogodne praćene gradom. Vetar umeren jugoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 23°C, a maksimalna oko 35°C.

Vreme narednih dana

U subotu malo manja vrućina, ali maksimalne dnevne temperature i dalje iznad 30°C. U popodnevnim satima je moguća pojava kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom na jugozapadu i jugu Srbije. Vetar slab zapadnih pravaca ili promenljiv. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 16°C do 22°C, a maksimalna od 30°C do 34°C.

U nedelju sunčano i vrlo toplo. U popodnevnim satima je moguća pojava kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom na jugozapadu i jugu Srbije. Prva dva dana iduće sedmice ponovo „pojačava“ vrućina. U sredu se očekuju lokalni pljuskovi i osveženje po današnjoj prognozi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading