RUSKI DOM U BEOGRADU Obeležavanje Dana porodice, ljubavi i vernosti postala je dobra tradicija u Srbiji
Ruski centar za nauku i kulturu - Ruski dom

U čast pokrovitelja praznika Svetih blagovernih Petra i Fevronije Muromskih, koji su postali uzor bračne vernosti, uzajamne ljubavi i porodične sreće, u Podvorju Ruske Pravoslavne Crkve u Beogradu biće održana Liturgija koju će služiti umirovljeni Episkop kanadski g. Georgije (Đokić).

Početak Liturgije u 9:00.

Obeležavanje praznika nastaviće se u Ruskom domu u 12:00 svečanom dodelom odlikovanja supružnicima koji su u skladnom braku proveli više od 25 godina.

Plakete „Za ljubav i vernost“ primiće više od dvadeset bračnih parova, a među dobitnicima su i višečlane porodice sa Kosova i Metohije: Dalibor i Ana Vuković, koji podižu devetoro dece, Borko i Ana Ilić, roditelji četvoro dece, Vladimir i Ana Vuković, roditelji petoro dece.

 Njihovo učešće u svečanosti blagoslovio je Episkop Raško-prizrenski i Kosovsko-metohijski g. Teodosije. 

Svečani program održava se uz blagoslov Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija i uz podršku Srpske Pravoslavne Crkve, Podvorja Ruske Pravoslavne Crkve u Beogradu i Fondacije za socijalno-kulturne inicijative. 

Ruski praznik „Dan porodice, ljubavi i vernosti“ osvaja sve veću ljubav i popularnost u Srbiji. Blizak je bratskom srpskom narodu jer nosi ideju očuvanja tradicionalnih porodičnih vrednosti, pa zato ne čudi učešće velikog broja supružnika u ovoj svečanosti.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading