GRANIČARI RIGOROZNI Grci će vas vratiti kući, ako nemate jedan važan papir! Turisti misle da će proći i bez toga
EPA

 

Toliko se pričalo o korona sertifikatima koji "prolaze" na grčkoj granici, a ispostavilo se da više srpskih turista koji se zapute na letovanje u Grčkoj u startu ima problema zbog jednog drugog papira.

U pitanju je Passenger Locator Form (PLF), koji treba da se skine sa sajta vlade Grčke, popuni i pošalje najkasnije 24 sata pre ulaska u zemlju.

Formular je prilično jednostavan, treba uneti datum, način dolaska, mesto boravka, broj pasoša, kao i neke lične podatke – pogledajte kako da pravilno popunite PLF obrazac.

„Grci vrlo obraćaju pažnju na to da li imate PLF. Voleo bih da putnici obrate pažnju, tu moraju uneti i decu, i bebe, sve one koji putuju sa njima. Imali smo nažalost slučajeve da su po nekoj logici roditelji mislili da ne treba, pošto su deca baš mala bila, i vraćeni su sa aerodroma u Beogradu. Sutradan smo im obezbedili nove karte, ali je sve to napravilo dodatni trošak ljudima“, kaže Saša Zarić, vlasnik turističke agencije.

Ukoliko idete autobusom, još je važnije da pravilno popunite PLF, jer kad se popunjen formular pošalje, dobije se odgovor da će vam dokument s QR kodom stići u ponoć, na dan koji ste naveli kao datum ulaska u Grčku.

Po našem vremenu, to je oko 23 sata uveče, što zna da bude problematično, jer ste, ukoliko putujete autobusom, tad već u putu. Vodič će vas verovatno uveriti da nema razloga za brigu, jer nije bilo slučajeva da nekome ne stigne, ali, ukoliko ste nekog „preskočili“, pitanje je kako će se odvijati situacija.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Snezana

04.07.2021 21:42

Ne bih isla i dzabe da mi daju. I kada nije bilo korone su nas uvek nesto zezali. A sada da be oricam. U jeku sezone menjaju oravila malte ne na dnevnom nivou. Bas su mi se smucili