STIGLA PRVA KAZNA ZBOG BUKE Nakon pritužbi stanara, inspekcija zabranila muziku kafiću na Dorćolu
EPA/SASCHA STEINBACH

Inspekcija za zaštitu životne sredine Sekretarijata za inspekcijske poslove donela je rešenje kojim se zabranjuje upotreba muzičkih uređaja i emitovanje muzičkog programa u ugostiteljskom objektu u Ulici braće Baruh na teritoriji gradske opštine Stari grad, saopšteno je danas iz tog sekretarijata.

Kako se navodi, nakon brojnih prijava uznemirenih građana iz tog dela grada zbog prekomerne buke koja je emitovana iz spornog ugostiteljskog objekta, inspektor za zaštitu životne sredine ovog sekretarijata izvršio je nadzor na pomenutoj lokaciji i utvrdio prekoračenje dozvoljenih graničnih vrednosti buke propisanih Zakonom o zaštiti od buke u životnoj sredini.

Inspektor je doneo rešenje kojim se privrednom društvu sa sedištem u Ulici braće Baruh zabranjuje upotreba muzičkih uređaja i opreme, kao i emitovanje muzičkog programa uživo u ugostiteljskom objektu sa iste adrese.

Navedeni ugostiteljski objekat će biti uvršten u vanredna kontrolna merenja buke i biće predmet pojačane noćne kontrole inspektora ovog sekretarijata.

Iz Sekretarijata su apelovali na sve ugostitelje da rade u skladu sa propisima jer će svako odstupanje od zakonom propisanih pravila biti adekvatno sankcionisano od strane inspektora Sekretarijata za inspekcijske poslove.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading