OMILJENA LOKACIJA: Od svih destinacija za letovanje, naši građani ipak najviše vole grčko more
EPA/ANDY RAIN

On je kazao da je Grčka po statističkim podacima broj jedan, kada je reč o broju putnika koji se opredeljuju za tu destinaciju, i u odnosu na 2019. potražnja je veća za nekih 30 do 40 odsto.

Međutim, osim Grčke, apsolutni hit u poređenju s ranijim periodom je Albanija.

Za Albaniju se, kako je dodao, beleži za čak 100 odsto veće interesovanje u odnosu na raniji period, ali to izraženo u brojkama nije toliko puno jer je za letovanje na albanskoj obali u ovoj sezoni prodato oko 28.000 aranžmana.

- Ako se taj trend nastavi, očekujemo da ove godine oko 65.000 aranžmana budu realizovani za Albaniju, što je u odnosu na prošlu godinu, kada je prodato oko 30.000, rast od čak 100 odsto - kazao je Seničić.

On je naglasio da je interesovanje za Albaniju izraženo u brojkama ipak za 40 do 50 puta manje u odnosu na Grčku.

 - Grčka, Turska, Egipat, Crna Gora i Albanija su pet najtraženijih destinacija za letovanje u ovom trenutku - kazao je Seničić.

Prema njegovim rečima, interesovanje za Crnu Goru u ovom periodu u odnosu na isti 2019. veće je za nekih 35 do 40 odsto, za Grčku za 30 do 45 odsto, Turska je na istim brojkama, dok je interesovanje za Egipat veće za oko 20 odsto.

- Ovo je sada trend, ali ulazimo u glavnu sezonu kada su cene veće, pa će interesovanje malo pasti, što nije neuobičajeno - kazao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading