PREPISKA MAJKE I RAZREDNOG RAZLJUTILA SRBIJU Molila da detetu sredi ocene, posle njegovog odgovora počela je da besni
Tanjug/Alo ilustracija

Svakog maja je redovna pojava da se roditelji pojavljuju u školi i raspituju se za uspeh svoje dece i šta se može uraditi kako bi se isti popravio. Tako se ovih dana na društvenim mrežama širi navodna prepiska jedne majke i razrednog starešine. Ne zna se da li je prepiska autentična, ali većina roditelja i nastavnika potvrdiće da se sliče situacije ponavljaju iz godine u godinu.

"Molim vas vidite sa profesorom biologije da zaključi detetu 5. Juče smo videli u elektronskom dnevniku da je profesorka zaključila 4. Računali smo na tu peticu, rekla je da će je dati ako Vi razgovarate sa njom. Učenik iz biologije ima 5, 5, 4, 4 u drugom polugodištu. Molim vas popričajte s profesorkom biologije", apeluje majka, ali listi želja tu nije kraj.

Zatim traži da razredni priča i sa profesorkom francuskog, a onda i da on sam da peticu đaku.

"Sa peticom iz informatike, francuskog i biologije bio bi odličan", navodi majka, uz objašnjenje šta je dovelo do pada ocena.

 

 

Razredni primećuje da situacija nije takva kakvom je majka opisuje, pa se pravda:

"Ja sam rekao da jedna ocena neće biti problem, ne mogu da mu sređujem četiri ocene", kaže razredni i dodaje da je, uprkos zahtevima majke da mu iz njegovog predmeta zaključi peticu, realna ocena trojka. On joj je objasnio i da se na odeljenskom veću ne popravlja više od jedne ocene za uspeh i da je nemoguće da se njenom sinu poprave četiri ocene.

"Kako god, nikog u životu nisam molila kao Vas sad. Očigledno ne želite da izađete u susret. Svi znamo da se kad se hoće sve se može, naravno ako se ima volje. Išli smo i mi u školu. Hvala Vam na svemu", ironično je onda napisala majka.

Na to, odgovor sledi:

"Da, u pravu ste, nisam imao volje da odgovaram umesto njega i da odgovaram iz svih predmeta iz kojih on nije želeo ni da proba, i baš sam đubre što ne želim da mu sredim pet ocena za uspeh, neka bude da sam ja kriv za njegov uspeh."

Ljudi u komentarima na društvenim mrežama nemaju reči hvale za zabrinutu majku.

"Bukvalno mi se smučilo u želucu. To izazivanje griže savesti jer se ne čini usluga, jer se ne vara, jer treba da se nagradi neradnik i obeshrabri 'vrednik'. Jaooooo, šta bih sve rekla, šta mi je sve na duši", "Da li je ovo roditelj? Obavezno uvesti predmet o porodici i roditeljstvu za srednjoškolce, i upoznati ih šta znači biti roditelj, imati porodicu, i koje su odgovornosti i obaveze kada se odlučiš da rodiš dete, i ne možeš ih preneti na drugog", "Bez mrve stida ni svesti koliku štetu nanosi sopstvenom detetu, užas... Meni se želudac diže od nivoa poltronstva i uvlačenja učiteljici u prva četiri razreda, a ovo je poseban krug pakla", pišu tviteraši.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Milenko

29.06.2021 15:00

Boze, pa to je strasno. Mi zivimo i radimo u Nemackoj vec 6 godina, deca nam pricaju perfekt Nemacki, ali u pisanju slabo jednom od dece koji pohadja 3 razred ide gramatika u Pisanoj formi i slabo cita, i mi roditelji smo se slozili zajedno sa uciteljom, da nase dete ponovi treci razred, i to nije nista strasno. Uzdravlje Vam

Vladimir

29.06.2021 15:40

5, 5, 4, 4 je 4,5 prosek i to je po zakonu u Srbiji zaključeno 5. Kao sto je opšti prosek 4,5 odličan a ne vrlo dobar. Ovde neko laže.