NIJE LAKO SUDITI ŽENAMA, GLAVA JE U TORBI Nesvakidašnji derbi odigran u selu Gornja Gorevnica, plavuše i crnke ponovo odmerile snage na fudbalskom terenu (FOTO)
Rina

„Nije lako suditi ženama. Glava je u torbi. Ove godine smo ipak možda više na strani crnih mama, jer su plavuše već nekoliko puta odnele pobedu“, rekao je kroz osmeh sudija Milun Jovanović i otrčao da razdvoji gurku na terenu.

Neobični ženski derbi na terene FK „Jedinstvo“ privukao je meštane nekoliko sela, svako je imao svoje favorite, a hrabre žene sa loptom na travi borile su se kao lavice.

„Mogu reći da crnke igraju grublje, više se guraju, ali i mi smo borbene. Ne damo se. Pored tog takmičarskog duha, koji definitivno postoji, najvažnije je lepo međusobno druženje i propagiranje zdravog načina života. Kad možemo mi ovoliko da trčimo, onda mogu svi, naročito deca“, rekla je takmičarka koja je branila sportsku čast plavuša.

 

Ideja o ovom nesvakidašnjem derbiju potekla je 2016. godine. U Gornjoj Gorevnici većina mališana trenira fudbal, pa su se mame odvažile da zaigraju protiv svoje dece. Vremenom prijavilo ih se toliko da su morale biti na neki način podeljene u timove i počele su da se takmiče između sebe.

„Rasporedili smo ih u dva tabora, crne mame i plave mame. Iz godine u godinu ovaj ženski derbi u našem selu postaje sve popularniji, pa je sve više prijavljenih dama. Sada imamo učesnice i iz okolnih sela, a stigle su i profesionalne fudbalerke. Sve se one privatno jako dobro druže, ali svoje prijateljstvo na ovom derbiju ostave iza igrališta, na terenu su ljute protivnice“, izjavio je Ivan Glišić, predsednik FK „Jedinstvo“ i inicijator ovog događaja.

Kakav derbi, takva je i nagrada – jedinstvena. Pobednice utakmice u selu kraj Čačka umesto pehara na kraju čeka metla, ali ne bilo kakva već zlatna na koju se upisuje ime pobedničke ekipe. Ove godine ona je otišla u ruke mama koje prilikom farbanja ne koriste blanš. Crnke su bile bolje.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading