UPALJEN NARANDŽASTI METEOALARM: Temperatura do 40 stepeni, ljudi padaju u nesvest po ulicama, obavezno nosite vodu
EPA

Tropske temperatute "okovale" su čitavu zemllju, a ništa nije bolje ni u prestonici gde se živa ovih dana gotovo ne spušta ispod 30 stepeni ni tokom noći, zbog čega je narandžasti meteoalarm uveliko na snazi.

Hitna pomoć zbog toga ima pune ruke posla pa je samo danas, i to do 10.30 sati, na beogradskim ulicama kolabiralo čak 10 osoba.

Pakleni dani se nastavljaju, a prema prognozi RHMZ u Srbiji će danas biti veoma toplo sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od 35 do 38 stepeni. Duvaće slab do umeren vetar, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 16 do 25, a najviša od 35 do 38 stepeni.

RHMZ upozorava da će sve do petka biti veoma toplo vreme sa temperaturom, i jutarnjom i dnevnom, znatno iznad proseka za ovaj period godine.

Najviša dnevna u većini mesta kretaće se u intervalu od 36 do 38 stepeni, a u četvrtak ponegde i do 40 stepeni.

Pad temperature za pet do osam stepeni očekuje se od subote do ponedeljka, a zatim ponovo veoma toplo.

RHMZ je zbog svega ovoga izdao narandžasti meteo-alarm, što znači da je vreme opasno i da su prognozirane opasne vremenske pojave takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Prema upozorenju, treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Komentari (1)

Loading
Vuk

23.06.2021 16:06

Bože, otkud u sred leta vrućina?! Nekada smo se za prvi Maj kupali!!!