SVEČANOST POVODOM VELIKOG JUBILEJA SARAORACA Kraljeva varošica napunila 125 godina
Foto: Printscreen/TV Pink

Uz proslavu ovog jubileja, obeležen je i dan pesnika Tanasija Tase Mladenovića, koji je bio meštanin Saraoraca.

Dragan Pejić, predsednik mesne zajednice Saraorci, bio je i domaćin celodnevne manifestacije, koja je besprekorno organizovana.

MNOGOBROJNI GOSTI

Kako kaže Dragan Pejić, sve je prošlo onako kako su se i nadali - u sjajnoj atmosferi i dobrom raspoloženju.

- Ovo je 125. godina otkad je kralj Aleksandar proglasio varošicu Saraorci. Ovo je prva proslava, pošto je jubilej, ali nadalje planiramo da svake godine proslavimo godišnjicu, a da svaku petu i dostojno obeležimo. Želimo da motivišemo ljude u selu da se malo pokrenu pošto znate i sami da sela izumiru. Očekivali smo dolazak našeg meštanina Zorana Jankovića, koji je sadašnji gradonačelnik Ljubljane. Nažalost, nije mogao da dođe, ali nas je iskreno podržao. Na opštu radost svih meštana organizacija je lepo prošla. Mi smo se baš potrudili. Ugostili smo i predstavnike Ministarstva za brigu o selu, spremili smo kočiju kojom bismo ih provozali i kočijom se provozala gospođa Snežana Petrović - priča Pejić.

Proslavi su, pored gostiju iz Ministarstva za brigu o selu, prisustvovale i druge mnogobrojne zvanice, među kojima i privrednici iz mesta i okoline. Došao je i predsednik opštine Velika Plana Igor Matković, dok se gradonačelnik Smedereva Jovan Beč nije pojavio.

Komentari (0)

Loading