RHMZ IZDAO UPOZORENJE ZA BEOGRAD Na snazi posebne mere zbog najavljenih tropskih temperatura
Alo

 

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić naložio je direktorima gradskih preduzeća da sprovedu mere predostrožnosti zbog najavljenih visokih temperatura od utorka, 22. juna do petka, 25. juna.

Mere se odnose na organizaciju procesa rada, kako bi radnici u najtoplijem delu dana imali pauzu za osvežavanje, kao i postavljanje cisterni sa pijaćom vodom na šest lokacija. 

 

 

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje za područje Beograda na veoma visoke temperature. Od utorka do petka očekuje se veoma toplo vreme sa temperaturom koja će biti znatno iznad proseka za ovaj period godine. Najviša dnevna temperatura kretaće se od 37 do 40 stepeni, a manji pad temperature očekuje se u petak, 25. juna.

– Zbog toga sam naložio postavljanje auto-cisterni sa pijaćom vodom i ispravnim mestima za točenje na prometnim lokacijama na teritoriji grada Beograda za potrebe naših sugrađana. Cisterne će biti postavljene 22, 23, 24. i 25. juna od 8 do 20 časova na Trgu republike – TC „Staklenac”, Beogradskom sajmu – smer ka Čukarici, kod Opštine Novi Beograd – kružni tok uz zgradu opštine, u Zemunu – okretnica javnog gradskog prevoza na kraju Ulice cara Dušana, na Zelenom vencu i kod Vukovog spomenika – najavio je Vesić.

RHMZ IZDAO UPOZORENJE ZA BEOGRAD Na snazi posebne mere zbog najavljenih tropskih temperatura

Facebook

 

 

Prema njegovim rečima, vreme pranja ulica biće pomereno od sutra do petka, kako bi se u najtoplijem delu dana ulice osvežavale radi ublažavanja efekata veoma visokih temperatura.

– Naložio sam i pregled funkcionalnosti svih javnih česama na teritoriji grada, koje su u nadležnosti JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” i JKP „Zelenilo – Beograd” – rekao je zamenik gradonačelnika.

Zbog prognoziranih visokih temperatura, Vesić je uputio i nalog direktorima gradskih preduzeća da organizuju proces rada na takav način da se radnicima obezbedi pauza za osvežavanje u najtoplijem delu dana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading