Ministarstvo ekologije poručuje: Deponija u Kovinu bezbedna, nema zapaljivih gasova
Alo.rs

 

 

Uzrok požara koji je izbio na deponiji u Kovinu je ljudski faktor zbog čega je JP Kovinski komunalac podnelo krivičnu prijavu protiv NN lica. Na deponiji  nema zapaljivih gasova koji bi mogli izazvati požar pokazao je detaljan snimak urađen na zahtev Ministarstva za zaštitu životne sredine. 

Ministarka ekologije Irena Vujović naložila je lokalnoj samoupravi da pojača inspekcijiski nadzor na ovoj lokaciji dok se ne steknu uslovi da se trajno zatvori i sanira, na čemu se intenzivno radi.

Deponija je, na insistiranje Ministarstva, zatvorena u martu a otpad je privremeno preusmeren na regionalnu deponiju u Pančevu. Nakon što je utvrđeno da gasovi nisu uzrok požara lokalna samouprava odlučila je da otpad ponovo odlaže na svojoj teritoriji do izgradnje transfer stanice koja je rešenje za otpad iz Kovina, ali i preduslov za sanaciju ove sanitarne deponije.

Ministarstvo je obezbedilo video nadzor za praćenje stanja na deponiji, kao i sredstva za zatvaranje i rekultivaciju deponije koja će moći da budu povučena kada se pronađe adekvatno rešenje za odlaganje otpada iz opštine Kovin.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading