OPREZ Na ulasku u Grčku varaju turiste za 35 evra: Prvo ponude pomoć za besplatnu uslugu, pa uzmu pare
Foto: Tanjug

Za ulazak u Grčku u neophodnu dokumentaciju spada i PLF formular, koji se popunjava najmanje 24 časa pre polaska na put. Ovaj formular je potpuno besplatan i može se naći jedino na zvaničnoj stanici vlade Grčke.

Međutim, na internetu se pojavilo više lažnih sajtova koji navodno nude obrazac, detaljno uputstvo za postupak popunjavanja i eventualnu pomoć. Ono što je posebno važno, cena ovog obrasca na lažnim stranicama iznosi 35 evra!

Prevaranti koji su osmislili način da zarade od nepažljivih turista uplatili su oglas za veb-stranicu, pa ona prva izlazi kada se na nekom od pretraživača kuca „PLF Grčka“.

Na ovu obmanu turiste su upozorili na stranici Grčka.info, gde se prosleđuju sve važne informacije vezane za letovanje u toj zemlji.

- Lažni sajtovi liče na zvaničan sajt Grčke vlade, pa turisti veoma lako zbog nepažnje mogu da nasednu na ovu prevaru - objašnjavaju sa pomenute stranice.

Ko obrati pažnju može da primeti da kada se otvori stranica u samom nazivu, umesto PLF, kako se inače zove formular, piše PFL.

- Na sajtu se nude posebne pogodnosti, pa je putnicima, navodno, omogućeno da popune formular mnogo pre puta. Takođe, nudi se asistencija pri popunjavanju, što može da privuče veliki broj turista koji smatraju da se slabije snalaze sa tehnologijom i nisu sigurni da li sami znaju da unesu sve neophodne informacije, iako je popunjavanje vrlo jednostavno i traje kratko - objašnjavaju oni.

Još jedan problem vezan za ovu prevaru, popunjavanjem lažnog obrasca možete da ostanete bez onog pravog, pa se možete naći na granici bez neophodnog dokumenta za prelazak.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading