NAJLEPŠE TAKMIČENJE: Izbor najlepših zelenih površina u organizaciji JKP Zelenilo-Beograd
Promo

JKP „Zelenilo-Beograd“ ponovo organizuje tradicionalnu akciju za „Zeleniji Beograd“, takmičenje za izbor najlepših zelenih površina u gradu. Posle godinu dana pauze, zbog epidemije koronavirusa, „Zelenilo“ želi da kroz ovu akciju razvija odnos prema zelenim površinama i cveću kod građana, uz istovremenu motivaciju da u pozitivnoj konkurenciji za izbor najlepših prostora unaprede izgled svog neposrednog okruženja.

Prijavljivanje će trajati do 17. juna. Svi zainteresovani građani, koji žele da učestvuju u ovoj akciji, za učešće se mogu prijaviti u svojoj opštini ili prijavu sa fotografijama mogu poslati i „Zelenilu-Beograd“ na adresu Mali Kalemegdan br. 8 ili mejl adresu: info@zelenilo.rs, sa naznakom - Za akciju „Za zeleniji Beograd“.

NAJLEPŠE TAKMIČENJE: Izbor najlepših zelenih površina u organizaciji JKP Zelenilo-Beograd

Promo

 

 

SEDAM TAKMIČARSKIH KATEGORIJA

1. Najlepša zelena površina oko zgrade - gde se udruživanjem stanara prave divne zelene oaze

2. Najlepši balkon - gde svaki stanar iskazujući i uživajući u svom mikroprostoru istovremeno doprinosi ukupnoj lepoti zgrade, ulice i grada.

3. Najlepša zelena površina ispred poslovnih objekata - doprinosi ukupnoj lepoti grada, ali i sama kompanija ima zasigurno mnogo pozitivnih poena od posetilaca, korisnika usluga.

4. Najlepše školsko dvorište - ima isključivo za cilj edukaciju dece da od školskog uzrasta nauče koliko im „zeleni svet“ daje i da ulažući svoj trud u ozelenjavanje kasnije umeju da cene javne zelene površine.

5. Najlepše zelenilo oko predškolske ustanove - gde i mala deca treba da spoznaju prirodu koja ih okružuje.

6. Najlepša letnja bašta ugostiteljskog objekta - takmiče se isključivo ugostiteljski objekti.

7. Najlepša okućnica - nagrađuje se trud i doprinos lepšem izgledu grada vlasnika kuća.

Kako se odvija takmičenje

Na početku akcije, takmičenje se sprovodi u opštinama Voždovac, Vračar, Zvezdara, Zemun,

Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad i Čukarica, koje biraju po tri najbolja kandidata u svih sedam kategorija.

Osvajači prvih mesta, sa svih deset gradskih opština, učestvuju u takmičenju koje će se održati na nivou grada. A tokom jula, na završnoj svečanosti koja se tradicionalno održava u bašti JKP „Zelenila-Beograd“, Beograd na Malom Kalemegdanu, biće proglašeni „najbolji od najboljih“.

Ovu akciju „Zelenilo“ sprovodi uz podršku Grada, resornih Sekretarijata i deset gradskih opština.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading