Prva akvizicija medija u regionu: Alo media system postao bogatiji za još jedan portal
Alo/Vladimir Markovic

Najbolji sa najboljima. „Alo media system“, koji je u samom medijskom vrhu u Srbiji, i kao štampano izdanje i kao portal, proširuje uticaj i na region. U tom pravcu, realizovana je prva akvizicija preuzimanjem portala Pogled u Crnoj Gori, dok će druga biti registracija sajta u Banjaluci.  

Sledeći koraci su razvoj video-produkcije u okviru Alo! portala, razvoj dodatnih portala u Srbiji i nove akvizicije u regionu. 

Dragan Lazić, direktor „Alo media system“-a, govoreći o prvoj akviziciji u regionu, kaže da se u nove projekte ulazi sa velikim očekivanjima:  

- Uvereni smo da ćemo napraviti dobar uspeh i koristan sa obe strane. Na sastanku smo upoznali i personalni sastav firme koju smo preuzeli, novinare, urednike, IT stručnjake... Pojačao sam optimizam koji sam već imao kada smo sklapali aranžman. Želim da se zahvalim menadžmentu portala Pogled na kooperativnosti, koju sve vreme iskazuju. Znam da su njihova očekivanja ista, tako da nam slede sjajni dani i za „Alo media system“ i za „Pogled“ doo. 

Prva akvizicija medija u regionu: Alo media system postao bogatiji za još jedan portal

Alo/Vladimir Markovic

 

Zdravko Šćekić, glavni urednik Pogleda, objašnjava da portal postoji 15 meseci. 

- Definitivno smo došli u fazu kada smo uvideli da nam je neophodno da budemo u nekoj jakoj medijskoj grupaciji. Srećan sam što je to Alo! i što se ono što smo dosad uradili već vidi, u smislu proširenja portala. Siguran sam da će saradnja biti uspešna na dug vremenski period i da će doneti dobre rezultate svake vrste - naglasio je Šćekić, a kao najveći potencijalni doprinos koji bi Alo! mogao da im da Šćekić ističe njegovu medijsku poziciju. 

- Crna Gora je specifična sredina što se tiče i portala i nekih drugih stvari. Definitivno će nam doneti popularnost, koja će nas podići na zavidno mesto među portalima.

S druge strane, Lazić poručuje da će Alo! svakako imati veliku dobit od ove akvizicije. 

- Na tržištu Crne Gore mi nemamo dovoljno prisustvo, nemamo dovoljno informacija, ni kadrove koji bi mogli sami da postignu rezultate bez naših kolega iz Pogleda, tako da verujem da će biti interakcije, koja će mnogo značiti. Tamo imamo ljude koji su iskusni, spoj iskustva i mladosti, vidim veliku energiju sa njihove strane i vrlo veliku želju da saradnja što pre počne da funkcioniše na najvišem nivou. Benefiti će svakako biti obostrani. Želim da najavim i sledeći korak, vrlo brzo ćemo pokrenuti i portal u Republici Srpskoj. Stvaramo moćan tim koji će na svim tim tržištima biti u samom vrhu, posebno kad je reč o portalima - zaključuje Lazić. 

Iskorak u sadržaju 

Zdravko Šćekić kaže da će Pogled ulaskom u Alo! porodicu napraviti iskorak i u pogledu medijskog sadržaja koji nudi čitaocima. 

- Kod nas je politika najzastupljenija, a nedostaju nam neki sadržaji koje Alo! ima i na portalu i u štampanom izdanju - objašnjava on.  

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading