Temperature ostaju ispod proseka! Srpski meteorolozi otkrivaju do kada će biti promenljivo i sa kišom
Alo/ Ilustracija

 

Naime, kako meteorolozi ističu, za sada nema uslova za neko dugotrajnije ili jače otopljenje, te se tek u drugoj polovini meseca može očekivati temperatura oko proseka.

Do sredine ove sedmice očekuje se promenljivo oblačno vreme, uz smenu sunčevih intervala, ali će povremeno biti uslova za kišu i pljuskove sa grmljevinom. Temperatura koja se očekuje za polovinu sedmice biće ispod proseka za ovo doba godine, odnosno od 17 do 23 stepena", rekao je meteorolog Đorđe Đurić.

Najava meteorologa Đorđa Đurića

U četvrtak i petak očekuje se sunčano i toplije vreme uz temperature više od 25 stepeni koje su u skladu sa kalendarom, dok se za vikend ponovo očekuje nestabilnije vreme praćeno povremenim pljuskovima i grmljavinom.

On, ipak, napominje da to nije ništa neubičajeno za ovo doba godine imajući u vidu da su maj i jun inače u proseku nestabilni meseci, često i najkištovitiji.

Bez uslova za jače otopljenje

Kako objašnjava meteorolog Marko Čubrilo, problem sa dužom stabilizacijom je to što već oko 6. juna postoji signal za razvijanje novog visinskog ciklona uz moguću konkretniju destabilizaciju atmosfere bez uslova za jače otopljenje.

Prema njegovim rečima u drugoj polovini juna ne bi trebalo očekivati velike vrućine, 32 i 33 stepena će biti na dan, dva, a, kako kaže, tek se u drugoj polovini jula očekuje temperatura oko proseka i sa sunčevim intervalima.

Komentari (0)

Loading