UBLAŽENE MERE Evo do koliko će raditi ugostiteljski objekti!
Alo.rs/ Masanori Jošida

Kako saznajemo, na današnjoj sednici Kriznog štaba odlučeno je da će ugostiteljskim objektima rad biti produžen do ponoći, a na kioscima ćemo moći da kupujemo kao nekada, od 00 do 24 sata.

Da se Srbija polako vraća životu na koji smo navikli, svedoči i produženi rad bioskopa, pa će poslednja projekcija biti od 23 sata.

Jedna o bitnijih odluka odnosi se i na naknadu od 3.000 dinara za vakcinisane koju će, kako je odlučio Krizni štab, moći da dobiju svi koji se za vakcinaciju prijave danas do ponoći.

Kako saznajemo, u narednim danima biće doneta odluka o proslavi matura, kao i pravila po kojima bi one mogle da se odvijaju.

Na današnjoj sednici odlučeno je i da će biti ukinut besplatni PCR za one koji putuju u Nemačku.

Novinarima se po završetku sednice obratila dr Darija Kisić Tepavčević, koja je potvrdila sve donete odluke.

- U zatvorenom prostoru biće dozvoljeno prisustvo do 200 osoba, umesto 100 - rekla je Kisić Tepavčević i precizirala da mere počinju s primenom od sutra.

Kad je reč o kršenju mera na košarkaškom meču Crvena zvezda - Budućnost, rekla je:

- Više puta smo spominjali u prethodnih godinu i po dana da svaki pojedinac čini važnu kariku. To sportsko dešavanje nije imalo dozvolu i organizovano je mimo svih preporuka. To je bilo neodgovorno, nedopustivo i tužno. Moramo da shvatimo da čak i ovoj situaciji moramo još malo da se strpimo, da ne bismo produžili borbu s virusom.

Popuštanje mera

Član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa epidemiolog dr Predrag Kon rekao je danas da se nalazimo u stabilnijoj epidemiološkoj situaciji, ali da je činjenica da je virus i dalje sa nama.

Uoči današnje sednice Kriznog štaba dr Kon je istakao da će biti popuštanja mera ukoliko se nastavi ovakva situacija. 

- Svi pokazatelji su tu, jasno je da nekog popuštanja mora biti i nadalje će biti ako se nastavi ovakva situacija odnosno poboljšanje. Sada smo u stabilnijoj situaciji činjenica je da je korona virus još sa nama i da se pomerio ka mlađem uzrastu, dok se u ukupnoj populaciji broj zaraženih korona virusom smanjuje. Taj dodatni oprez koji se može meriti još nedeljama da nam se ne bi desilo iznenađenje, ne kakva smo imali, ali nikakva iznenađenja nisu potrebna - rekao je dr Kon.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading