NEMANJA JE KUPIO AUTO ZA GAVRILA: Nije ni gledao stanje, dao je više novca nego što je prodavac tražio, ali mu je sada srce puno
Facebook

Vest da je samo od Prodanovića i prodaje automobila 475.930 dinara uplaćeno za Gavrilovo lečenje pozdravile su hiljade ljudi na društvenim mrežama. Kako je rekao, prodaja je protekla "glatko" i bez cenkanja.

Za četiri dana prodat je za veću sumu od one koju je tražio prodavac, iako su neophodne i neke popravke. Imao je oko desetak ponuda, a automobil je na kraju "završio u rukama" pevača iz Gračanice, Nemanje Mede Todorovića koji nije ni pogledao auto, već ga je samo uzeo na neviđenom.

Nemanja Meda Todorović je ispričao zašto se odlučio da kupi baš ovaj automobil i da li je odluka doneta isključivo zato što je novac išao za lečenje malog Gavrila Đurđevića.

U pitanju je automobil marke Citroen C5.

- Već duži vremenski period sam razmisljao o kupovini ovog modela automobila, ali kada sam saznao da postoji mogućnost da novac ide u humanitarne svrhe kontaktirao sam vlasnika i ponudio sumu veću od one koju je vlasnik tražio.To nisam shvatio kao licitaciju, ponudio sam novac koji sam smatrao da je dovoljan za kupovinu tog auta, a sam vlasnik je bio zadovoljan ponuđenom sumom. Vlasnik automobila je bio taj koji je odlučio kome ide novac, a meni kao kupcu je bilo drago što novac ide u humanitarne svrhe nebitno kome, objašnjava Nemanja.

Na pitanje kako je reagovao kada je čuo da je novac za malog Gavrila sakupljen i da se on sada nalazi u Mađarskoj, Nemanja kaže da mu je bilo "puno srce".

 Vest da Gavrilo ide na lečenje me je zatekla na putu ka Kosovu i Metohiji kada sam auto već kupio, a samo to saznanje da je nas gest motivisao ostale da uplate ostatak za lečenje mi je ispunio srce. Voleo bih da upoznam Gavrila i njegovu porodicu i nadam se tome kada Gavrilo uspešno prođe sve procedure lečenja i oporavka, kaže Nemanja i dodaje:

NEMANJA JE KUPIO AUTO ZA GAVRILA: Nije ni gledao stanje, dao je više novca nego što je prodavac tražio, ali mu je sada srce puno

Printscreen

 

- Kao pevač učestvovao sam na više humanitarnih koncerata, ali nisam neko ko se medijski eksponira kada su takve stvari u pitanju.

Kako je ispričao, automobil je slučajno pronašao na internetu.

- Dogovorili smo se da se nađemo u Beogradu da pogledam automobil i odmah pri prvom kontaktu sam shvatio da se radi o izuzetnom čoveku kome su humanost i iskrenost osobine koje ga krase i pokazuju njegovu velicinu i ljudskost, prepričava Nemanja svoj susret sa Markom.

Nemanja je završio master studije Fizičkog vaspitanja i sporta, a profesionalno se bavi pevanjem već deset godina. Učestvovao je na mnogobrojnim takmičenjima, jedno od najpoznatijih su i "Pinkove zvezde " na kojima je dospeo do četvrtine finala.

Živi na Kosovu i Metohiji u Gračanici, a automobil je kupio za sopstvene potrebe.

Nadam se poseti bivšeg vlasnika automobila Marka Prodanovica i njegove porodice Kosovu i Metohiji, a ako Bog da i malog Gavrila kada se sve oko lečenja završi, rekao nam je Nemanja za kraj.

Podsećamo, ministarstvo zdravlja obavestilo je javnost da su obezbeđena nedostajuća sredstva za lečenje malog Gavrila koji boluje od spinalne mišićne atrofije.

Umiljat i predivan dečak Gavrilo Đurđević iz Kragujevca nema ni 6 meseci, a već se bori sa opakom bolešću - spinalnom mišićnom atrofijom tip 1.

Reč je o izuzetno teškoj i progresivnoj bolesti koja često ima smrtni ishod. Bolest je posledica mutacije gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje.

Ne može da drži glavicu, sedi i puzi.

Prva tri meseca se lepo razvijao i napredovao. Međutim, roditelji su primetili da prestaje da pomera ruke i noge i da otežano diše, posle čega je utvrđeno da boluje od ove retke i teške bolesti.

Gavrilo je sa pet meseci starosti primio prvu terapiju (Spinraza) koja je dostupna u Srbiji.

Na sreću, odnedavno postoji odobrena genska terapija (Zolgensma) koja je dala šansu obolelima da se izbore sa ovom opakom bolešću. Gavrilo je jedan od njih!

Dečakovi mama i tata osmislili su kreativan način pomoću kojeg će se lakše izboriti sa ovim i te kako teškim i bolnim periodom za njih - pisaće Dnevnik Gavrila Đurđevića.

- Dragi dnevniče, da se bolje upoznamo, ja se zovem Gavrilo i uskoro ću da napunim 6 meseci. Primetio sam da se oko mene nešto čudno dešava, još uvek ne znam šta. Znam samo da je tata rekao mami da ne plače i da će sve biti dobro. Čim nešto više saznam, odmah ću ti pisati. Ćao - prva je stranica zapisana u Gavrilovom dnevniku 4. marta, a koju su roditelji podelili na Instragram profilu "Za Gavrilovu pobedu".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading