Čubrilo dao prognozu za nedelju pred nama: Pravljena je "vremenska torta"
EPA/GIUSEPPE LAMI

 

Red kiše, red oblaka i malo stidljivog sunca.

Tim redosledom pravljena je "vremenska torta" prethodnih nedelja. Kakvo nas vreme očekuje u danima pred nama, odgovor daje meteorolog Marko Čubrilo.

Vremenska poslastica ili kišni specijalitet?

Prema prognozi Čubrila, današnji dan će nam doneti pretežno sunčano i toplo vreme, dok će ponegde biti i oblaka, međutim, bez kiše, sa maksimalnom temperaturom do 27 stepena Celzijusa.

Nedelja će u odnosu na subotu biti toplija za tri stepena, ali će popodnevni časovi u ponekim delovima regiona doneti kišu sa grmljavinom.

 

 

Početak sledeće nedelje nad većim delom Srbije doneće suvo, ali svežije vreme, sa maksimalnim temperaturama do 22 stepena, a jedino će na jugu biti toplo.

Živa će stići do 27. stupnja.

Najtopliji dan u toku sledeće nedelje je...

Uklapanjem vremenskih prilika uslediće najtopliji dan u nedelji pred nama.

U pitanju je utorak, drugi dan nedelje kada će temperatura  na kratko dostići letnjih 30 stepeni Celzijusa, a ponegde čak i 32 stepena, dok će već kasno posle podne biti olujno.

Od srede, dolazi do ponovo svežijeg i vetrovitijeg vremena, dok će se temperatura kretati od 14 do 20 stepeni Celzijusa.

Novo pogoršanje vremena?

Krajem ovog meseca, tačnije 30. maja ponovo sledi novo pogoršanje vremena.

 

 

Meteorolog Čubrilo prognozira otopljenje - međutim, temperature će biti duboko ispod proseka za ovo doba godine.

Povremeni skokovi do 30 stepeni za mesec maj neće biti ništa ekstremno, a uz to treba pomenuti da će ta temperaturama biti prekidana osveženjima.

I dalje će biti lokalnih pljuskova, pa tako čak ni dugoročan prognostički materijal ne sugeriše neke jako visoke temperature.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading