VAKCINACIJA MLADIH: Ima li neko bolju ideju? (FOTO)
TANJUG/ JAROSLAV PAP

 

U Srbiji je danas počela Kampanja za vakcinaciju mladih protiv korona virusa, a na konferenciji koja je tim povodom održana u Beogradu premijerka Ana Brnabić je još jednom pozvala sve, a posebno mlade da prime vakcinu jer, kako je rakla, od njih zavisi da li ćemo svi moći da se vratimo normalnom životu.

Ona je na konferenciji u Domu omladine navela da je u Srbiji u starosnoj kategoriji do 30 godina do sada vakcinisano svega 11,9 odsto. Premijerka je rekla da je u našoj zemlji do sada jednu doze vakcine primilo 2.361.545 punoletnih građana, što je oko 44 odsto punoletnog stanovništva. Revakcinisano je 1.868.519 građana, što je oko 35 odsto ljudi. Najveći broj vakcinisanih su osobe između 65 i 74 godina i u toj kategoriji je 70 odsto vakcinisanih.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao da kampanja koja je danas pokrenuta pokazuje kako zajedno mogu da se rešavaju društveni problemi i dodao da je danas jedan od većih problema vakcinacija mladih. "Moramo da nađemo način da mobilišemo mlade da se vakcinišu kako bi oni zaštitili i sebe i druge, a i kako bismo ponovo organizovali festivale", rekao je Vesić. Dodao je da festivali nisu važni samo za mlade već i za privredu, a posebno za privredu Beograda i Novog Sada jer oni zavise od turista iz inostranstva, te da je zato ova kampanja društveno korisna.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je postavio pitanje da li postoji drugo, bezbednije i bolje rešenje od vakcinacije i da li možemo da čekamo da se razbolimo, ili da se vakcinišemo u potrebnom broju i tako dobijemo kolektivni imunitet. Istakao je da kao građanin i kao otac snažno podržava ovaj projekat. "Verujem u njega, verujem da možemo na leto da održimo festivale i imamo normalniji život, svadbe, krštenja, maturske večeri, da se zagrlimo, poljubimo i idemo na utakmice, a sve to samo od nas zavisi. Zato, hajde da zajedno pobedimo", poručio je Vučević.

Ciljna grupa kampanje su mladi od 16 do 25 godina, a namera je da se postigne veći broj vakcinisanih u toj populaciji. Promociji Kampanje vakcinisanja mladih prisustvovali su i osnivač festivala ''Egzit'' Dušan Kovačević i osnivač i vlasnik festivala Belgrade Music Week, Belgrade Beerfest i Music Awards Ceremony Milenko Škarić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading