MOTKA PO LEĐIMA ZA NEPOSLUŠNE Ko ne poštuje policijski čas, na ulici ga čeka nemilosrdna kazna!
EPA

Situacija je tako loša da siromašni, koji nemaju novca da svoje preminule spale na lomači, leševe bacaju u reku Gang.

Stoga, indijska vlada poseže za nasiljem, ne bi li bar malo usporila širenje virusa.

Iz država Uter Pradeš i Bihar, stižu slike indijskih policajaca koji nemilosrdno biju dugim drvenim motkama svakog koga zateknu na ulici u vreme lokdauna.

Svako može da dobije batine

Dve velike indijske države, Utar Pradeš i Bihar, u kojima živi populacija od čak 358 miliona stanovnika, bore se sa katastrofalnim širenjem korona virusa - svakog dana se registruju desetine i desetine hiljada novoobolelih, a mrtvi se samo gomilaju.

Stoga su vlasti oblasti Asama odlučile da uvedu zabranu kretanja od popodneva pa do pet ujutru - a kršenje te zabrane se ne toleriše.

Policija, naoružana dugim motkama, patrolira ulicama.

Bilo koji izlazak na ulicu u to vreme policija smatra kršenjem policijskog časa.

Policija zaustavlja svako vozilo koje se pojavi na ulici, a ako vlasnici nemaju specijalnu dozvolu za kretanje, a koja se odobrava po broju tablica, kažnjavaju se na licu mesta.

Kazne su visoke i zato vozači budno prate kojih dana mogu da voze svoje automobile.

Ipak, najgore prolaze pešaci.

Prekršioci koji se usude da odu u kupovinu ili samo hodaju ulicom dobijaju kaznu na licu mesta - batinjanje drvenim motkama.

Prekršiocima često ostaje samo da beže - u suprotnom ih čeka surovo prebijanje.

Iz tog razloga, ulice ogromnih indijskih gradova su prilično puste i uglavnom se po njima vide samo patrole i poneko vozilo.

Leševi u Gangu

Ovakvo ponašanje policijse nezamislivo je u svakoj evropskoj zemlji, ali ovakve slike dolaze u trenutku kada iz Indije dolaze apokaliptične scene - naime, sveta reka Gang, koje protiče kroz celu Indiju, pa i kroz Utar Pradeš, prepuna je leševa siromaha koji su preminuli od korona virusa, a koje njihove porodice ne mogu da spale na lomači, pošto je cena drveta drastično skočila.

Indija

EPA

 

Država nije bila svesna tog problema dok broj leševa koje je voda izbacila na plaže nije drastično porastao.

Rojters prenosi kako je visoki državni zvaničnik Manodž Kumar Singh u svom pismu izneo frapantene podatke kako ljudi napuštaju praksu spaljivanja i tela samo bacaju u reke.

Manodž Kumar Singh je zatražio od seoskih zvaničnika da osiguraju da se leševi ne bacaju u vodu i rekao da će državna vlada dati siromašnim porodicama poginulih po 5.000 rupija (68 dolara) za kremiranje ili sahranjivanje tela.

Indija

EPA

 

Država je takođe zatražila od policije da patrolira rekama kako bi zaustavila tu praksu.

Ipak, zbog trenutne situacije, piotanje je hoće li ta inicijativa uroditi plodom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading