Korona, KBC Zemun
Alo/Vladimir Marković
Korona, KBC Zemun

Alo/Vladimir Marković

Korona, KBC Zemun, Foto: Alo/Vladimir Marković

U poslednjih 48 sati u Vojvodini je registrovano 450 novih slučajeva, od kojih 235 u poslednja 24 sata, saopštio je danas Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Kako se navodi u saopštenju na sajtu Instituta, u Novom Sadu je u poslednjih 48 sati zabeleženo 186 novih slučajeva, a 101 u poslednja 24 sata.

To je, prema Institutu, najveći dnevni porast broja obolelih od kovid-19 od početka epidemije, piše portal 021.

Upozorava se da se epidemiološka situacija u Vojvodini u celini ocenjuje kao nepovoljna i da se očekuje dalje pogoršanje situacije.

Ističe se da je dravstveni sistem Vojvodine pod velikim opterećenjem i dodaje da će, ako se ovaj trend ne zaustavi, kapaciteti kojima raspolaže ubrzo biti prevaziđeni.

Broj hospitalizovanih zbog teže kliničke slike je i dalje u porastu, kao i broj obolelih kojima je potrebna mehanička ventilacija.

Institut poziva sve na neophodno hitno sprovođenje proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti i usporavanje izrazito rastućeg trenda obolevanja.

Od početka epidemije u Srbiji u martu do danas u Vojvodini je registrovano ukupno 3.796 slučajeva koji su potvrđeni RT PCR metodom, među kojima je u Novom Sadu 1.566.

PROČITAJTE JOŠ