BUDIMIR SE IZ FRANCUSKE VRATIO U SRBIJU Napravio svoje domaćinstvo i sada je gazda: "Država ozbiljno pristupa razvoju sela"
- Pošto smo supruga i ja jedan deo života proveli u Francuskoj, gledajući razne putopisne emisije, došli smo na ideju da i mi krenemo da se bavimo seoskim turizmom. Među prvima smo na planini Rudnik koji su počeli da se bave ovom delatnošću. Vremenom smo razvili kapacitete, sada imamo pet apartmana u funkciji, radimo na još jednom objektu na vrhu planine, a u ponudu smo uveli i ATV vozila. Ove godine planirali smo i bazen, ali nismo stigli, to ćemo dodati sledeće sezone. Trenutno imamo oko 20 ležajeva, apartmani su potpuno opremljeni, jer svaka jedinica ima svoje kupatilo i kuhinju, može da primi od troje do šestoro gostiju, priča za RINU Budimir.
Iako možda još uvek nije popularan kao Zlatibor i Tara, Rudnik ima zaista ogroman turistički potencijal, koji definitivno nije dovoljno iskorišćen.
RINA
Pogledaj galeriju
RINA
Pogledaj galeriju
RINA
Pogledaj galeriju
RINA
Pogledaj galeriju
RINA
Pogledaj galeriju
RINA
Pogledaj galeriju
RINA
Pogledaj galeriju
- Rudnik je, po mom mišljenju, najmanje afirmisana planina u Srbiji, ali baš zato ima svoj šarm. Ima istorijsku težinu, a UNESCO ga je još pre više od veka proglasio za vazdušnu banju. Mnogi su se ovde lečili i oporavljali. U okolini su značajne tačke poput Ostrvice, arheoloških nalazišta, vidikovaca i pet manastira. Upravo zato smo ubacili ATV ture, turiste vodimo u obilazak svih manastira, pokazujemo prirodne lepote i lokalne znamenitosti, ističe Budimir.
On dodaje da je planina Rudnik prava oaza mira i netaknute prirode, mesto gde je vazduh čista a hrana zdrava i domaća. Upravo zbog ovih faktora često ga za svoje mesto za odmor biraju mahom domaći, ali i strani gosti. Seoski turizam na Rudniku svakako bi mogao biti jedan od glavnih zamajaca kad je generalno razvoj turizma u Gornjem Milanovcu u pitanju.
- Najviše gostiju je iz Beograda i Vojvodine, ali ima i mnogo stranaca iz Francuske, Švedske, Holandije, pa i iz nordijskih zemalja. Svi najviše traže gastronomsku ponudu, domaću pršutu, proju i slične specijalitete. U dva navrata koristili smo i subvencije države. Iako nisu bila velika sredstva, podeljena su ravnomerno svim domaćinstvima. Mislim da država sada ozbiljno pristupa razvoju sela, i to je pravi put, kaže ovaj domaćin.
BONUS VIDEO
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)