Nikola Bojović
Alo!/Rajko Ristić
Nikola Bojović

Alo!/Rajko Ristić

Nikola Bojović, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Ni posle godinu dana policija u Vranju još nije na tragu zločincima, koji su 27. septembra 40 minuta iza ponoći u klasičnoj sačekuši sa 30 hitaca iz prigušivača u neosvetljenom haustoru zgrade “Lepa Brena” brutalno likvidirali Jugoslava Cvetanovića (31).

Oko za oko, krv za krv, brat za brata: veruje se da je zbog mafijaške osvete ubistvo rođenog brata Saše Cvetanovića Pitbula (38) naručio vođa zemunskog klana Luka Bojović, koji kaznu zatvora izdržava u Španiji. Zbog ubistva Nikole Bojovića 29. aprila 2014, Saša Cvetanović osuđen je u Specijalnom sudu u Beogradu na 35 godina robije.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Posle jednogodišnje policijske portage za zločincima, Više javno tužilaštvo u Vranju 2. oktobra saopštilo je da je preduzelo određene dokazne radnje, koje podrazumevaju saslušanje svedoka, veštačenje i obezbeđenje tragova. Jugoslav Cvetanović Juge živeo je u vranjskom naselju Ledena stena. Radio je u obližnjem luna parku. Stari znanac policije i pravosuđa bavio se kriminalnim poslovima: privođen je i odgovarao za krađe, obijanja i nasilničko ponašanje.

U vreme ubistva žestoki momak vranjskog podzemlja bio je pod policijskom zaštitom, jer se bojao krvave osvetničke borbe između zaraćenih klanova Luke Bojovića i pokojnog crnogorskog mafijaškog bosa Slobodana Šaranovića.

Slobodan Šaranović je bio u ratu sa Lukom Bojović

Blic

Slobodan Šaranović je bio u ratu sa Lukom Bojović, Foto: Blic

Nije uvek poštovao pravila policijskog obezbedjenja. Pre izlaska iz stana štićenik je bio u obavezi da se javi službenicima Policijske uprave. Verovatno je kobne večeri u grad izašao bez policijske pratnje, što je surovo platio glavom u Ulici Stefana Prvovenčanog u strogom centru Vranja. Policija i pravosuđe nisu saopštili da li su kamere sa okolnih zgrada snimile akt teškog ubistva. 

Svirepo ubijeni mladić sahranjen je 29. septembra prošle godine na Bunuševačkom groblju u Vranju. Sahranjen je na delu groblja gde se pokopavaju samci. Poslednjem ispraćaju Jugoslava Cvetanovića nije prisustvovao njegov rođeni brat Saša Cvetanović. Samo pet-šest automobila došlo je na groblje, jer su se poznanici i drugovi uplašili i nisu smeli da dođu.